zamršeno

Iza svega stoji nesvakidašnja priča: Ćerka gitariste Ramštajna nosi prezime – njegovog kolege iz benda

0

Sa ocem je u sjajnim odnosima oduvek i veoma su bliski, a od rođenja Kira Li se preziva Lindeman, kao frontmen Ramštajna, a ne Kruspe, kao njen tata i čuveni gitariste ove grupe

Rihard Kruspe
Rihard Kruspefoto: EPA/Axel Heimken

Nemački bend Ramštajn održao je dva uspešna koncerta u beogradskom parku Ušće, koji su okupili hiljade njihovih fanova iz celog regiona.


Najpoznatiji predstavnici tzv. industrijal metala okupili su se početkom devedesetih, a zvanično su formirali grupu 1994. godine, nakon čega su usledile decenije uspešnih albuma, turneja i veliko prijateljstvo članova benda.


Jedan od najinteresantnijih podataka o njihovoj povezanosti svakako je to što ćerka gitariste Riharda Kruspea ne nosi prezime svog oca već – frontmena Ramštajna Tila Lindemana!

Kira Li Lindeman, koja danas ima 33 godine, prvi put je skrenula pažnju javnosti na sebe sa samo 10 godina, kada je s Tilom Lindemanom otpevala refren pesme "Spieluhr", koja se našla na albumu "Mutter" 2001.

 

 

Zašto ćerka gitariste Ramštajna koristi prezime Tila Lindemana?


Mnogi su, pročitavši njeno prezime pomislili da je u pitanju ćerka glavnog pevača grupe, ali su potom otkrili da je njen tata Kruspe.

 

 

Naime, Kirina majka Mareike, koja ju je donela na svet 1991, tokom veze s gitaristom prethodno je bila udata za Lindemana. Kako je još uvek posle razvoda nosila prezime Lindeman, ona ga je dala svojoj ćerki, iako ju je dobila s Tilovim prijateljem i kolegom iz grupe.


Mareike i Til dobili su 1985. ćerku Nele i ubrzo se razišli, ali je ona zadržala prezime bivšeg supruga.

 

Til Lindeman bioje oženjen devojkom koja je potom dobila dete s Rihardom Kruspeom, njegovim kolegom iz benda Ramštajn
Til Lindeman bioje oženjen devojkom koja je potom dobila dete s Rihardom Kruspeom, njegovim kolegom iz benda Ramštajnfoto: Vyacheslav Prokofyev / TASS / Profimedia

Pet godina kasnije, počela je Mareikina ljubav s Kruspeom, a naredne godine došla je na svet Kira. Par se nije venčao, pa je devojčica nastavila da nosi prezime tatinog kolege iz benda, odnosno maminog bivšeg muža.

 


Gitaristina veza s Mareike, inače, nije potrajala, već se on 1999. godine oženio južnoafričkom glumicom Keron Bernštajn, od koje se rastao 2004. Tokom njihovog braka dodao je svom imenu njeno prezime i preselio se iz Berlina u Njujork da bi joj bio bliže, a posle razvoda je nastavio da koristi samo svoje prezime i vratio se u Nemačku.


Pored Kire, ima i ćerku Maksim s Margo Bosije i sina Merlina s Tatjanom Beson, dok Til Lindeman ima i ćerku Mari Luizu s Anjom Kezeling.

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Rammstein na zvaničnoj stranici objavio najavu za koncert

 

makonda-tracker