POP ikona

Iz bede je stigla do zvezda, ljubila koga htela i još je NEZAUSTAVLJIVA: Jedinstveni životni put neponovljive Šer

0

Deo svog detinjstva provela je u sirotištu, a danas važi za jednu od najglamuroznijih žena na svetu i živih legendi pop kulture

Šer puni 78 godina
Šer puni 78 godinafoto: CANNON FILMS - Album / Album / Profimedia

Ikona pop muzike i glume, Šer, oličenje je mladog duha i jedinstvene energije, na kojoj bi joj gotovo svako pozavideo.

 

Rođena 20. maja 1948. kao Šerilin Sarkisijan, američka zvezda jermenskog porekla poznatija kao Šer, ostaviće neizbrisiv trag u industriji zabave.

 

Šerini roditelji Džordžija Holt i Džon Pol Sarkisijan venčali su se čak dva puta. Nakon što su joj se roditelji prvi put razveli, buduća pop ikona smeštena je u sirotište usled finansijskih problema koje je njena majka imala.

Džordžija Holt se udavala još nekoliko puta i iz jednog od tih brakova dobila mlađu ćerku - Džordžin. Najzad, 1961. udaje se za bankara Gilberta Hartmana, koji usvaja Šer i Džordžin. Šer je bila jako vezana za svoju majku, koja je 2022. preminula u 96. godini života.

 

Šer je bila jako bliska sa svojom majkom
Šer je bila jako bliska sa svojom majkom foto: XPUSJP / Backgrid UK / Profimedia

Kao dete, Šer se nije istakla u školskim danima i patila je od disleksije. Sa 16 godina konačno napušta školu i seli se u Los Anđeles, gde započinje put svoje bistave karijere.

 

Blistavu karijeru Šer je otpočela još u mladosti
Blistavu karijeru Šer je otpočela još u mladostifoto: Adam Scull / Newscom / Profimedia

Susret sa budućim mužem i tekstopiscem Salvatoreom Bonom, poznatijim pod pseudonimom Soni, umnogome je odredio njen dalji put. Njih dvoje 1965. snimaju svoj prvi duet "I got you babe", koji doživljava veliki uspeh. Nakon toga, "Šer i Soni" dvojac, oprobao se i u voditeljstvu, kroz tv format "Sat komedije sa Sonijem i Šer".

 

 

Potom 1974. godina predstavlja prekretnicu u životu tada dvadesetšestogodišnje Šer. Razvodi se od svog supruga i započinje solo karijeru. 

 

Šer iz dva braka ima dva sina - Čez Bono iz braka sa Sonijem i Elajdža Blu Alman iz braka sa Gregom Almanom. Zanimljiv je podatak da je Čez Bono rođen kao Čestiti Bono, transrodna žena, koja je operaciju promene pola izvršila upravo u Beogradu. 

Iako je isprva teško prihvatala činjenicu da joj je dete transrodno, Šer pruža punu podršku svom sinu i postaje poznati borac za prava LGBT osoba. Danas, Šer uživa status gej ikone. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by myTalk 107.1 (@mytalk1071)

 

Ostvarila se u ulozi glumice kroz brojne kinematografske hitove, kao što su Burleska, Maska i Mamma mia!, dok se njeni vanvremenski hitovi poput Believe i If I could turn back time i danas slušaju. 

 

Šer je nezvanično proglašena za boginju popa
Šer je nezvanično proglašena za boginju popafoto: SplashNews.com / Splash / Profimedia

U svetu muzike i filma, Šer je ponosna vlasnica brojnih priznanja i nagrada.

 

Za ulogu u filmu "Moonstruck" 1988. osvojila je Oskara za najbolju glumicu. Nagradu Američke fondacije za istraživanja o AIDS-u dobila je 2015. godine, kao veliki aktivista u borbi protiv AIDS-s. Nosilac je većeg broja Bilbord muzičkih priznanja, uključujući i "Ikona nagradu", koju je dobila 2017. godine. U svojoj kolekciji ima i tri Zlatna globusa i jedan Gremi.

 

Film Mamma Mia jedan je od svima omiljenih Šerinih filmova
Film Mamma Mia jedan je od svima omiljenih Šerinih filmovafoto: EPA-EFE/Isabel Infantes

Mnogi je smatraju modnom ikonom, a tome u prilog ide i CFDA nagrada, poznata kao "modni oskar", koja je Šer dodeljena 1999. godine. Šer se od rane mladosti podvrgavala brojnim estetskim korekcijama, kako bi izgledala što mlađe i lepše. Priča se da je otišla toliko daleko, da je čak odstranila i rebra kako bi joj struk bio uži.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ige Design (@igedesign)

Šer trenutno uživa u vezi sa četrdeset godina mlađim muzičkim producentom, Aleksanderom Edvardsom. Razlika u njihovim godinama puni naslovne strane.

 

- Razlog što se slažem s mladićima je taj što su muškarci mojih godina stariji - pa sad, svi su i mrtvi - ali ranije su se uvek plašili da mi priđu. Ali mlađe muškarce su vaspitale žene kao što sam ja - izjavila je pevačica.

 

Šer sa svojim četrdeset godina mlađim izabranikom
Šer sa svojim četrdeset godina mlađim izabranikom foto: The Hollywood JR / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

U jednom intervjuu, Šer je prepričala zanimljiv razgovor koji je vodila sa majkom. Naime, majka joj je poručila da bi trebalo da se konačno smiri i uda za nekog bogatog muškarca, na šta joj je Šer odgovorila: "Mama, JA SAM SVOJ BOGATI MUŠKARAC". 

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Pogledajte vežbe za obline koje preporučuje trener Dženifer Lopez 

 

 

makonda-tracker