neobična prosidba

Voleo je lepu glumicu pre nego što je našao PRAVU: Dve svadbe i pet tragedija kasnije, glumac je srećniji nego ikad

0

Turski glumac koji je obeležio neke od najuspešnijih serija uvek se trudio da ne eksponira previše svoj privatni život, a čak i njegovi roditelji saznali su da se razvodi od lepe glumice na samom kraju braka

Murat Jildirim, turski glumac
Murat Jildirim, turski glumacfoto: ANWAR AMRO / AFP / Profimedia

Turskog glumca Murata Jildirima gledali smo u više uspešnih serija – bio je Demir Dogan u "Asi", Savaš Baldar u "Ljubavi i kazni", Edževit Oran u "Igri ćutanja", Kartal u "Kraljici noći"...


Četrdesetčetvorogodišnji glumac spada u one koji se ne eksponiraju previše u medijima, iako im je svakako interesantan zbog popularnosti koju uživa.


Rođen je u Koniji, u porodici mešovitog porekla: otac mu je Kurd, dok mu je majka Arapkinja. Odrastao je s dvema sestrama u Koniji i Adani, a ne govori tečno ni kurdski ni arapski.

Na Tehničkom univerzitetu "Jildiz" diplomirao je mašinski inženjering, ali je i pored velike ljubavi prema matematici uvek važio za umetničku dušu.

 

 

Obožavao je muziku i pozorište, svirao bubnjeve u bendu, a išao je i na časove glume paralelno sa studijama i potom dobio stalni angažman u teatru.


Nakon tri godine u pozorištu, jedan scenarista koji ga je gledao u komediji pozvao ga je na kasting i uskoro je počeo da nastupa pred kamerama. Prvu manju ulogu imao je u mini-seriji Ölümsüz Aşk, a potom je igrao u serijama "Sva moja deca" (Bütün Çocuklarım) i "Velika laž" (Büyük Yalan).

 

 

Prvu glavnu ulogu igrao je u seriji "Oluja" (Firtina), a na snimanju je upoznao svoju prvu suprugu Burčin Terzioglu.

 


Par se venčao 2008. godine i ostao zajedno do 2014, a u to vreme su važili za jedan od omiljenih parova turske javne scene. Tokom braka su se truduili da se ne eksponiraju, a nakon razvoda glumac je kratko objasnio da ne planira da deli mnogo.


Ne pričam ni sa kim o svom privatnom životu. Majci i ocu nisam rekao da se rastajemo do poslednjih mesec dana. Razišli smo se s poštovanjem. Još uvek razgovaramo kada se nešto desi – rekao je Murat. – Brak je lepa stvar, ali trenutno mi nije u planovima.

U međuvremenu je Murat Jildirim postao jedna od najvećih zvezda turske televizije, a igrao je i u brojnim filmovima.

 

Dve godine nakon razvoda, stigla je vest da se glumac ponovo ženi.

 

 

On je u martu 2016. stao na ludi kamen s nekadašnjom Mis Maroka i glumicom Iman Elbani, a pisalo se da je ruku mlade lepotice tražio od njenih roditelja tako što je par sreo predsednika Turske Redžera Erdogana na aerodromu i on je pozvao porodicu Elbani da pita pristaju li da se Iman uda za glumca.

 

Par je organizovao dve svadbe za manje od mesec dana – najpre su rekli "da" u Istanbulu, zatim i u Rabatu, a oba venčanja bila su u skladu s marokanskom tradicijom.

 


Nakon venčanja počela je njihova borba za potomstvo. Iman je tri godine posle venčanja doživela prvi spontani pobačaj, a potom su usledila još četiri ovakva teška gubitka.


Ipak, da vredi boriti se pokazalo se 2022, kada je Iman donela na svet njihovu ćerku.

 

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Turski glumac oduševljen Beogradom

 

makonda-tracker