strašno detinjstvo

SILOVANA mnogo puta, rodila dete sa 14 — i preživela njegovu smrt: Jednu od najmoćnijih žena svet život je UPORNO LOMIO

0

Jedna od najuticajnijih voditeljki šou-biznisa prošla je kroz teško detinjstvo, koje ju je oblikovalo u jaku ženu.

Opra Vinfri imala je jako tešku sudbinu
Opra Vinfri imala je jako tešku sudbinufoto: EPA-EFE/ALBA VIGARAY

Slavna voditeljka Opra Vinfri danas je jedna od najbogatijih i najmoćnijih žena na svetu, a gotovo da nema osobe koja nije čula njeno ime, čak i da nikada nije bacila pogled na njenu emisiju. Međutim, uprkos tome što je danas jedna od najuticajnijih žena u šou-biznisu, njena priča nosi mnogo tuge i strašnih događaja koji je, ipak, nisu slomili.

 

Svakako, strašne stvari koje je preživela imale su velikog uticaja na nju, ali je i oblikovale u moćnu ženu koja je postala, a kao takva je intervjuisala najveća i najcenjenija imena u svetu poznatih.

 

Ipak, na putu ka uspehu, Opra Vinfri morala je da preživi jedno od najtežih mogućih detinjstava.

 

 

Tužno detinjstvo Opre Vinfri

 

Opra Gejl Vinfri zapravo je rođena kao Orpa Vinfri 29. januara 1954. godine u Misisipiju. Odrastala je sa samohranom mamom tinejdžerkom, a njen otac napustio je njenu majku ubrzo nakon što se Orpa (iliti, Opra) rodila. U to vreme, njena mama je imala 18 godina i nije imala posao. Znala je da ne može sama da se stara o ćerkici, pa ju je ostavila svojoj mami, Oprinoj baki, i preselila se u Milvoki da nađe posao.

 

Dok je živela sa  bakom, prvih šest godina svog života, naučila je šta je veliko siromaštvo. Toliko su bile siromašne da je Opra naučila da sebi pravi haljine od džakova krompira.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by SUPPLYHIPHOP (@supplyhiphop)

 

Ipak, bila je izuzetno nadareno dete, a još kao jako mala pokazivala je želju da uči, videlo se da će biti velika govornica i uvek je imala blistavu viziju svoje budućnosti.

 

Njena baka je shvatila kakvo dete odgaja i naučila je Opru da čita kada je imala svega dve i po godine, a sa tri godine je Opra već znala da recituje Bibliju.

 

Kada se njena baka razbolela, majka ju je ponovo uzela sebi, ali tada je imala još jednu ćerku i nije mnogo vremena provodila sa svojom decom. Opra se kao dete starala o mlađoj sestri, a kada je imala 7 godina, majka ju je poslala u Tenesi da živi sa svojim ocem.  Iako su njen otac i maćeha, koji nisu imali dece, bili srećni što žive s Oprom, ona je u jednom momentu odlučila da se vrati svojoj mami.

 

Opra Vinfri bila je odbačena još kao dete
Opra Vinfri bila je odbačena još kao detefoto: EPA / MIKE NELSON

Njena majka, kao i ranije, nije imala vremena da brine o svojoj deci, pa je tražila od rođaka da ih čuva. Rođak je u to vreme imao 19 godina, ali umesto da brine o Opri, on ju je silovao. Kupovao joj je sladoled kako bi to čuval kao tajnu, a Opra je imala svega 9 godina u to vreme.

 

Seksualno nasilje nad Oprom nije se zaustavilo s njenim rođakom, već ju je u godinama koje su usledile silovao i porodični prijatelj i njen ujak. Ipak, ona to nije smela da kaže svojoj mami jer nisu imale lep odnos. Kada je imala 13 godina, ne mogavši da izdrži silovanja, Opra je pobegla od kuće.

 

Kada je krenula u srednju školu, bila je dobar đak, ali želevši da ide u korak sa društvom koje je trošilo dosta novca, Opra je krenula da potkrada majku kako bi ih impresionirala. Kada je njena mama to saznala, bila je besna i poslala ju je nazad da živi s ocem.

 

Opra je zatrudnela usled seksualnog nasilja koje je proživljavala u osetljivim godinama
Opra je zatrudnela usled seksualnog nasilja koje je proživljavala u osetljivim godinamafoto: Epa / ALLISON DINNER

Ipak, Opra je tada već bila trudna, usled seksualnog zlostavljanja koje je preživela, a imala je samo 14 godina. Njen sin je prevremeno rođen i ubrzo potom je umro.

 

Oprin otac joj je pomogao da zaboravi na smrt sina i fokusira se na školu, gde je kasnije postala jedna od najboljih đaka. Kasnije se posvetila novinarskoj karijeri, a tokom godina postala je jedna od najpopularnijih voditeljki, dok je u svom tok-šou programu ugostila najveće zvezde Holivuda i Amerike. 

 

Poznata i kao plemenita i dobra duša, Opra je stvorila brojne humanitarne organizacije, a poznata je i po tome da je pomagala siromašnoj deci širom Afrike.

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima

 

Bonus video

Opra Vinfri otkriva kako promeniti stvari u svom životu

 

makonda-tracker