svi pričaju o njoj

Preko noći postala SVETSKA ZVEZDA: Jedna je od najlepših žena Holivuda, a mnogi ne znaju da je rođena u muškom telu

2

Napravila je najveći "bum" na svetskoj modnoj i filmskoj sceni u poslednje vreme, ali mnogima nije poznato da je ona transrodna žena. 

Hanter Šafer
Hanter Šaferfoto: JM HAEDRICH / Sipa Press / Profimedia

Hanter Šafer, zvezda hit serije Euforija, u centru pažnje medija je u poslednje vreme.

 

Tako je bilo i i na modnim dešavanjima u Parizu, kada je ukrala sve poglede svojim stajlinzima, što joj uopšte nije strano u poslednje vreme.

 

Popularna manekenka i glumica se prvo pojavila na Schiaparelli reviji na Nedelji visoke mode, a zatim i na večernjem partiju ovog prestižnog brenda.

 

Za dnevnu varijantu je odabrala crnu baršunastu haljinu, dok je uveče bila malo slobodnija i pojavila se u autfitu bez brusa, sa raskopčanom Skiapareli jaknom, piše Dejli mejl.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by WTDAF! (@wtdaf)

Ali ko je ova devojka koja je poslednjih godina napravila pravi bum na selebriti sceni?

 

Ko je Hanter Šafer? 

 

Hanter Šafer je slavu steklu maltene preko noći rolom u popularnoj seriji Euforija, u kojoj glumi transrodnu tinejdžerku. 

 

Zanimljivo je da uloga koja je instant lansirala u svet poznatih po malo podseća i na njen privatan život. 

Naime, Hanter je rođena 31. decembra 1998. godine kao dečak, od oca sveštenika i majke koja je takođe radila pri crkvi.

 

- Volim da ljudi znaju da nisam cis devojka jer to nije nešto što jesam niti se osećam kao da jesam. Ponosna sam što sam trans osoba - izjavila je Hanter jednom prilikom, a može se videti i na stranici Vikipedije. 

 

Dok je bila dečak nosila je ženske stvari 

 

Hanter je više puta navela da je sve kroz šta je prolazila tokom života jedan veoma dugačak proces, prenosi portal yen.com. Naime, ona priznala da je od ranog detinjstva oduvek osećala veliku potrebu da pokaže svoju ženstvenost. 

Pričala je kako je tokom školavanja krišom od roditelja stavljala maskaru. Neko vreme je imala običaj da se šminka kad izađe iz kuće i da skida šminku pre nego što se vrati kako je roditelji ne bi otkrili. 

 

Slične stvari je radila i sa ženskom obućom. Tako je cipele sa štiklama krila od roditelja u rancu i nosila ih kad dođe na časove.


Prvo je rekla roditeljima da je gej, a onda je shvatila... 

 

Hanter je u jednom trenutku priznala roditeljima da je gej, međutim posle toga je počela da istražuje po internetu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Hunter (@hunterschafer)

Tada je otkrila da ona u stvari ima rodnu disforiju, te je nakon 18 godine i ušla u proces promene pola

 

Hanter je sve vreme imala podršku majke i oca, koji je inače sveštenik po profesiji. 

 

Ljubavni život: Bila je u vezi sa kolegom iz serije

Hanter Šafer je neko vreme bila u vezi sa kolegom sa kojim glumi u seriji "Euforija" Dominikom Fajkom. Oni su se i upoznali na snimanju, a počeli su da se zabavljaju u februaru 2022, dok su objavili raskid u julu 2023.

 

Fajk je, inače, poznati muzičar i tekstopisac, te je svoju jednu pesmu posvetio upravo Hanter. To je numera „Mama's Boy”.

 

- Napisao sam to o Hanter, jer [u] trans zajednici, oni jedni druge zovu lutkama - objasnio je muzičar. 

 

Tužila državu zbog toaleta i - DOBILA 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Hunter (@hunterschafer)

Hanter je do sada imala nominacije za Shorty nagradu, MTV Movie & TV nagradu i nagradu Dorian. Veoma je aktivna i kao LGBT aktivistkinja, a interesantno je da je tužila Severnu Karolinu zbog "statuta o toaletu" i da ih je dobila na sudu. 

 

- Šta je tačno ovaj statut? Usvojen u martu 2016. godine, on navodi da korisnici javnih toaleta moraju da koriste toalet koji odgovara njihovom polu dodeljenom pri rođenju, a ne toaletu koja odgovara njihovom polu s kojim se identifikuju. Zakon je ugrozio trans osobe, posebno one koji postoje izvan i između rodnih binarnosti - pitala se glumica.

 

Bonus video: 

 

Glossy tim - Vikipedija 

makonda-tracker