možda niste znali

"Pamtim je kao NAJKUL TETKU NA SVETU!" Isidoru Bjelicu i jednu od najlepših srpskih glumica vezuju bliske porodične veze

0

Dok je odrastala, prelepa glumica provodila je mnogo vremena sa slavnom spisateljicom i njenom decom, a imala je priliku i da igra šah s njenim čuvenim ocem Dimitrijem Bjelicom

Isidora Bjelica bila je jedno od najautentičnijih lica naše scene
Isidora Bjelica bila je jedno od najautentičnijih lica naše scenefoto: Damir Dervišagić

Čuvena spisateljica Isidora Bjelica preminula je 5. avgusta 2020, nakon dugogodišnje borbe protiv kancera, a ona je ostavila dubok trag u književnosti, budući da je autorka više od 55 knjiga.


Ipak, za njene najbliže, Isidora je na prvom mestu bila supruga i majka, a iza sebe je ostavila supruga Nebojšu Pajkića, sina Lava Grigorija i ćerku Vilu Evanđelinu.


Malo je poznato da je među onima koji su posebno tugovali nakon Isidorine smrti i naša poznata glumica Teodora Bjelica, kojoj je Isidora bila – tetka.

Kako su Isidora i Teodora Bjelica rod?


Teodora, jedna od najlepših devojaka naše glumačke scene, ćerka je glumice Gordane Bjelice, preko koje je povezana sa čuvenom književnicom, a jednom prilikom je evocirala uspomene na trenutke provedene sa Isidorom.

 

Teodora Bjelica jedna je od najlepših domaćih glumica
Teodora Bjelica jedna je od najlepših domaćih glumicafoto: Antonio Ahel/ATAImages

Isidoru pamtim kao najkul tetku na svetu. Sećam se, kad sam bila mala, moja mama i ona su se baš družile, a ja sam se družila sa njenom decom. Prvo sam čuvala Lava, pa onda Vilu – ispričala je Teodora za televiziju Hype i otkrila i da je bila bliska s Dimitrijem Bjelicom, Isidorinim ocem, koji je bio poznati novinar i šahovski majstor FIDE.


Igrala sam šah sa Dimitrijem, on meni dođe deda, a i krstio me je – rekla je glumica.


Isidora je bila prepoznatljiva i po ekstravagantnim šeširima i britkom jeziku, a upravo je to naročito oduševljavalo i Teodoru u detinjstvu, pa je zahvalna na momentima provedenim s njom.

 

Portret Isidore Bjelice na komemoraciji u njenu čast
Portret Isidore Bjelice na komemoraciji u njenu častfoto: Zorana Jevtić

Tetka je uvek imala neke kul opaske, naravno i najlepše šešire i stajlinge koje mislim da niko nikada neće nadmašiti. Drago mi je što je postojala i što je bila u mom životu – rekla je lepa Teodora.

 

1 / 6 Foto: Antonio Ahel/ATAImages

 

BONUS VIDEO

Zorana Pavić o prijateljstvu sa Isidorom Bjelicom

 

makonda-tracker