njegova neverovatna priča

Pola sveta ni danas ne zna kojoj SLAVNOJ porodici pripada! Glumac je stekao sve, ali njegovi brakovi bili su — NAJKRAĆI

0

7. januara rođendan proslavlja čuveni holivudski glumac Nikolas Kejdž, koji je zapravo rođen s drugim prezimenom.

Nikolasu Kejdžu nije bilo lako da ostvari svoj put u svetu glume
Nikolasu Kejdžu nije bilo lako da ostvari svoj put u svetu glumefoto: EPA-EFE/EDUARDO LIMA

Poslednjih decenija je glumac Nikolas Kejdž jedno od imena bez kog Holivud ne bi bio ono što jeste, s armijom fanova i talentom zbog kog je ostvario neke neverovatne uloge.

 

Ipak, njegov život nije uvek bio holivudski glamur, već je živeo pravi rolerkoster, sa svim usponima i padovima.

 

Kejdž je postao internacionalna superzvezda, a njegov uspeh započeo je u njegovoj slavnoj porodici — mnogi ni danas ne znaju da je glumac nećak čuvenog Frensisa Forda Kopole — što mu je omogućilo da živi životom punim privilegija. To mu je pak donelo i mnogo problema, a njegov život obeležili su i neki tragični potezi.

 

Nikolas Kejdž kao "nepo beba"

 

Deca poznatih ličnosti koje su uspele u karijeri zahvaljujući poreklu danas se nazivaju "bebama nepotizma" ili "nepo bebama", a da li biste mogli da zamislite da je Nikolas Kejdž jedna od njih?

 

Kada je započinjao svoju karijeru u Holivudu, tada povezanost sa slavnim članovima porodice nije posmatrana kao nešto nužno loše, a glumac je rođen kao Nikolas Kopola. Ipak, njemu nije uvek prijala rodbinska veza sa Frensisom Fordom Kopolom, jer je kao tinejdžer molio ujaka da mu da priliku za glumu, ali ga je odbio mnogo puta.

 

 

Morao je sam da se probija, ali, kako je govorio, mnogo puta je doživljavao "neprijatne situacije jer se preziva Kopola". Tada je rešio da promeni ime i izađe iz senke svoje porodice, te preuzeo prezime Kejdž, po Marvelovom superheroju Luku Kejdžu i kompozitoru Džonu Kejdžu

 

Propali brakovi

 

Kratki, izazovni i problematični brakovi obeležili su ljubavni život Nikolasa Kejdža. 

 

Devedesetih godina prošlog veka bio je oženjen Patrišom Arket, ali je mnogo posle kraja njihovog braka otkriveno da su se rastali posle svega 9 meseci, dok su nastavili da se pojavljuju kao par i posle toga u javnosti, sve dok njihov razvod nije finalizovan.

 

Patriša Arket je sastavljala listu neverovatnih stvari kojima je Nikolasu tražila da mu pokaže ljubav, pa mu je tražila da joj pokloni crnu orhideju i donese autogram Džeroma Selindžera. On je na kraju uspeo u svemu što je ona tražila od njega!

 

 

Ipak, čak ni ovo nije njegov najkraći brak.

 

2002. godine oženio se ćerkom Elvisa i Prisile PresliLisom Mari, ali razveli su se posle 4 meseca. Ni to nije njegov najkraći brak!

 

Erikom Koike je 2019. godine bio oženjen svega 4 dana!

 

Nikolas Kejdž je šampion najkraćih brakova u Holivudu
Nikolas Kejdž je šampion najkraćih brakova u Holivudufoto: EPA-EFE/EDUARDO LIMA

Međutim, najgorči raskid imao je sa majkom svog prvog sina, Vestona... Naime, Kristina Fulton je mnogo nakon toga tužila glumca i tražila od njega kuću u kojoj je tvrdila da je živela. Navodno, Nikolas joj je podario tu kuću kako bi u njoj odgajala njihovog sina.

 

Optužbe za nasilje u porodici takođe nisu bile nepoznanica glumcu, a njegova bivša devojka Viki Park takođe ga je optužila da je bio nasilan prema njoj. 

 

Inače, osim Vestona, ima i sina Kal-Ela, kao i ćerku koju je dobio sa poslednjom suprugom Riko Šibata.

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

Bonus video

"ZOVU ME NA SVADBE, DO SAD BIH KUĆU SAGRADIO" Malo je poznato da OVAJ GLUMAC IMA NEVEROVATAN GLAS: Ranije sam izbegavao, A SADA...

 

makonda-tracker