sa osmehom u 2024.

"Tako se delimo!" Marija Veljković i Rastko Janković su pronašli savršenu FORMULU ZA RADOSNU SEZONU PRAZNIKA

1

U domu šarmantne voditeljke Nova godina i Božić se čekaju s mnogo euforije i radosti, a Marija Veljković je za Glossy otkrila po čemu će pamtiti 2023, kako njena porodica provodi praznične dane, kakvom se poklonu nada i šta želi našim čitaocima u narednoj godini

Marija Veljković uživa u sezoni praznika, a dok je njen životni saputnik Rastko Janković 'tim Božić', ona je 'tim Nova godina'
Marija Veljković uživa u sezoni praznika, a dok je njen životni saputnik Rastko Janković "tim Božić", ona je "tim Nova godina"foto: mare.veljkovic/Instagram

Voditeljka i glumica Marija Veljković spremno i sa osmehom dočekuje 2024. godinu, koja joj je na poslovnom planu bila veoma uspešna.

 

Ona je vredno radila u kvizu "Slagalica" i emisijama "Svadba mog kraja" i "Novi početak", te je i tokom 2023. bila jedno od omiljenih TV lica u našoj zemlji.

 

Iako je u 2023. doživela gubitak s kojim se još uvek bori ističe da ne postoje potpuno dobre ili potpuno loše godine već samo niz događaja koje treba da tumaičmo kao životne lekcije. Kako nam je otkrila, njen emotivni partner i glumac Rastko Janković svrstava se u "tim Božić", dok je ona u "timu Nova godina", pa im dobrog raspoloženja i entuzijazma u pretprazničnim danima ne manjka.

Godina 2023. bila vam je veoma ispunjena, a jeste li njom zadovoljni ili jedva čekate da joj vidite leđa?


Moram najpre da kažem da nijedna godina nije samo dobra ili samo loša, ali mislim da – šta god da vam se dodeli u životu – to je neka životna lekcija. Ne može ni svaka godina biti samo dobra. Što se tiče posla, ova godina je bila izuzetno plodna i, s te strane, veoma sam ponosna. Što se tiče života, desile su mi se neke velike stvari, imala sam jedan veliki gubitak, s kojim se i dalje borim. S druge strane, deca su zdrava, nas dvoje smo zdravi, mama mi je zdrava, tako da smo svi tu, okupljeni, znamo da imamo jedni druge.

 

Marija Veljković spada u omiljena TV lica
Marija Veljković spada u omiljena TV licafoto: Antonio Ahel/ATAImages

Borimo se s gubitkom i dalje. Mislim da u životu treba uživati, prihvatati sve što se desi. Ako je loše, boriti se, a ako je dobro, uživati u tome. Ja se svakako radujem praznicima, to mi je primarno u ovom momentu. Bila je turbulentna godina, desile su se velike promene.


U kakvoj atmosferi protiču novogodišnji i božićni praznici u vašoj porodici? Ko se najviše raduje običajima i dekoraciji, ima li mrguda koji jedva čekaju da euforija prestane?


Mi se uvek mnogo radujemo i novogodišnjim i božićnim praznicima. Ja sam "tim Nova godina", a Rastko je "tim Božić", tako se delimo i što se tiče poklona i ukrasa (smeh). Meni su lepe ta energija i emocija koje inače nosi decembar, pa se radujem i kićenju jelke, i toplim čokoladama, i hladnoću i zimi, iako sam ja letnje dete. U takvoj atmosferi provodim ovu pripremu za praznike.

Je li pismo za Deda Mraza još uvek aktuelno u vašem domu ili sada, kada su deca malo porasla, ima prostora za iznenađenja?


Svi smo euforični iako neki veruju u Deda Mraza, a neki od nas ne (smeh). Ali vršili smo anketu ko šta želi od Deda Mraza, a neki su napisali pismo. Neva je to učinila i pismo stoji na stolu i čeka da ga pošaljem, dok Rosa i Đura namiguju i kažu: "Deda Mraze, znaš šta mi želimo".


Postoji li nešto posebno što se nadate da ćete ugledati ispod jelke? Šta ćete poželeti sebi, pored zdravlja?


Ne bih rekla ispod jelke jer od materijalnih poklona svi imamo sve. Ono što želim nije materijalne prirode, pa ne bih to formulisala baš tako "ispod jelke". Ali da li želim određenu vrstu poklona? Da, želela bih... Ipak, više bih da mi život to dodeli nego da bude upakovano u šareni papir ispod jelke. Zdravlje na prvom mestu meni i mojima, a onda radosti, sreće i snage za sve što dolazi.

 

Marija Veljković je 'letnje dete', ali se raduje zimi i hladnoći u danima praznika
Marija Veljković je "letnje dete", ali se raduje zimi i hladnoći u danima praznikafoto: mare.veljkovic/Instagram

Poznato je s kime ćete zakoračiti u 2024. Pravite li neke velike planove ili intimniju proslavu udvoje?


Baš smo raspravljali ovih dana koliko nam fali mirnijih momenata jer svi brzo živimo. Oboma su nam poslovi izuzetno turbulentni. Nismo još uvek odlučili, ostavili smo da to bude spontano, ali ne pravimo velike planove – nama je ta spontantost, u stvari, primarna.


Možemo li da očekujemo neke veće promene u vašem životu 2024, na privatnom i na poslovnom planu?


Videćemo, ali koje god promene da dođu – ako vam to život dodeli, onda baš tako i treba da bude.

 


Koju prazničnu poruku biste uputili našim čitaocima?


Budite srećni, zahvalni na tome što imate, na ljudima koje imate oko sebe, na porodici, prijateljima, na bliskim osobama, na ljubavima koje imate... Mislim da smo svi, zbog brzine života, premalo zahvalni. Treba da osvestimo to što imamo u životu i budemo srećni i zahvalni na svemu. Naravno, poželela bih zdravlja, sreće, ljubavi i da osvestimo zahvalnost jer mislim da ćemo tako svi biti srećniji.

 

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Ko je prva voditeljka Slagalice?

 

makonda-tracker