neprikosnovena je

"Predivna i čudesna, jedna od najlepših": Ivana Mihić objavila staru fotografiju slavne majke i oduševila javnost

0

Oni su jedna umetnička porodica koja je zauvek ostavila pečat u domaćoj kinematografiji.

foto: Dragana Udovičić
foto: Dragana Udovičić

Glumica Ivana Mihić potiče iz umetničke porodice, njena majka je proslavljena glumica Vera Čukić, dok je otac Gordan Mihić, čuveni scenarista i reditelj.

 

Ivana je vrlo brzo krenula roditeljskim stopama, a odmalena joj pozorište nije bilo strano. Proslavila se u kultnim serijama, a njena lepota i talenat su joj doneli dosta toga u karijeri.

Mnogi su mišljenja da su Ivana i Vera preslikane, a ovog puta glumica je objavila staru fotografiju svoje majke dok je bila mlada. Komentari su se samo nizali, a svi su se složili da je Vera jedna od najlepših domaćih glumica te generacije.

— Vera i ja smo se upoznali davnih dana na brodu za Hvar. Ona je na brodu snimala film "Goli čovik", a ja sam kao novinar pisao reportažu o snimanju. Te iste 1969. smo se i venčali. Doduše, ubrzo sam otpušten iz te revije i od tada sam slobodan umetnik, s tim što sam sedam godina bio profesor na Fakultetu dramskih umetnosti. Verini roditelji su bili pravnici, ali su se veoma zanimali za umetnost. Otac je imao dara za pisanje, dok je majka bila izuzetno talentovana za slikarstvo. I Vera je jednom naslikala suncokrete u zalasku sunca. Oduševljena svojim radom zamišljala je kako će da ga urami, na koji zid da okači i, kako se kasnije ispostavilo, jedva čekala da mi pokaže svoje umetničko delo. Sliku je postavila na vidno mesto, tako da je vidim čim uđem u kuću. A ja, onako s vrata, gotovo povikao: „Kakav ti je to kič? Nisi valjda to kupila?“ Posle je govorila da ni sama ne zna kako je to preživela, ali oni su ipak ušli u jedan moj film - ispričao je jednom prilikom Gordan Mihić.

 

Njihova ljubav je uvek bila primer mnogima, a Ivana vrlo često na društvenim mrežama priča o svojim roditeljima i ističe sa koliko ljubavi je bila okružena dok je odrastala.

 

 

makonda-tracker