"zaljubila sam se"

Živela je KAO KRALJICA, pa zbog ljubavi postala – BESKUĆNICA: Tužna sudbina žene koja je lepotom protresla osamdesete

0

Kada je bila na vrhuncu slave, dobijala je ogromne svote novca za samo nekoliko dana posle godišnje, a sada spava u ulazima banki i moli prijatelje za prenoćište

Nastasija Urbano obeležila je lepotom 80-e
Nastasija Urbano obeležila je lepotom 80-efoto: EL PAÍS/YouTube

Špankinje su poznate po lepoti, a jedna od najpoznatijih tokom osamdesetih je bila slavna Nastasija Urbano, žena čiji život danas nije ni nalik onome što žive njene, tada manje uspešne, koleginice.


Rođena je u Barseloni 15. septembra 1961, a vrlo mlada je ušla u svet modelinga i postala senzacija kakva se retko viđa. Želeli su je svi – muškarci, žene, fotografi, dizajneri, pa nije ni čudo što je njeno lice više puta krasilo naslovnice magazina Vogue.


Snimala sam za sve magazine, voleli su me svi. Davali su milion dolara godišnje za samo 20 dana posla, i to nekoliko godina – rekla je jednom prilikom za El Periodico Nastasija.

Lepotica je proputovala ceo svet, družila sa samim kremom, a imala je priliku da uživa u provodu sa Džekom Nikolsonom, nekadašnjeg para Melani Grifit i Dona Džonsona, Endijem Vorholom, Romanom Polanskim... Bila je među retkim zvezdama koje su dobile pozivnicu za svadbu Madone i Šona Pena, a brendovi su se otimali za delić njene slave i lepote i utrkivali se ko će joj ponuditi više novca.

Bila je zaštitno lice kuća Revlon i Yves Saint Laurent i samo jednim pogledom prema objektivu foto-aparata je magnetski privlačila novac i luksuz.


Imala sam sve. Živela sam kao kraljica – prisetila se manekenka pre izvesnog vremena.


Međutim, uskoro se sve promenilo.


Njen glamurozni životni stil prestao je maltene preko noći. Nastasija se udala i razvela, a otac njene dece ju je, kako kaže, "ostavio bez ičega, osim odeće koju je nosila na sebi".


Sve je plaćao mojim novcem. Posle samo dva dana poznanstva je hteo da mi kupi BMW, a ja sam, kao budala, potpisala ček. Zaljubila sam se – iskrena je Nastasija Urbano.


Vreme je prolazilo, dugovi su dolazili na naplatu, a ona je ostala bez igde ičega.


Jedino dobro iz te veze su moja deca, sve ostalo je užasno – priznaje.


U međuvremenu joj je utvrđena depresija, a nekada najlepša španska manekenka više nije u stanju ni da plati kiriju, pa je često izbacuju iz stanova koje iznajmljuje. Prema pisanju medija, uglavnom spava kod prijatelja ili u foajeu banki koji su otvoreni tokom noći zbog bankomata.


Želim da živim, ne samo da preživljavam – kaže Nastasija. – Želim da se oporavim kao osoba i da budem okej, da bi deca mogla da se ponose mnome.

Nakon što su svetski mediji pisali o Nastasijinoj nesrećnoj sudbini, grupa njenih bivši koleginica odlučila je da joj pomogne.


Ovo me je šokiralo. Niko to nije očekivao. Mi smo bile na nivou princeza, ali ona je bila na nivou kraljice – ne krije nevericu manekenka Rut Šuler.

Sećam je se kao povučene osobe, veoma lepe i velikodušne prema drugima – rekla je Rut 2019. – Okupljamo još ljudi. Prvo što želimo jeste da pričamo s njom, saznamo kako je i šta joj je potrebno.


Otkako je objavljena priča o Nastasiji Urbano, ona se nije pojavljivala u javnosti, ali se pre izvesnog vremena pojavio njen snimak koji pokazuje da se vraća poslu.

 

BONUS VIDEO

Srpska manekenka nosila PRADA reviju

 

makonda-tracker