VOLEO JU JE DO IZNEMOGLOSTI

Retko koji Srbin bi se osmelio da ih izgovori: Pismo koje je Žarko Laušević slao ženi iz zatvora je ISKRENA ODA LJUBAVI

0

Popularni glumac je prerano otišao, a osim po ulogama, pamtimo ga i po emotivnim izjavama kojih se nikada nije postideo 

PISMO ŽARKA LAUŠEVIĆA SUPRUZI IZ ZATVORA
PISMO ŽARKA LAUŠEVIĆA SUPRUZI IZ ZATVORA foto: Zorana Jevtić

Popularni glumac Žarko Laušević preminuo je danas nakon teške bolesti. Ovaj vrsni glumac nije često u javnosti govorio o privatnom životu, pa je i njegova smrt došla iznenada.

 

Svi oni koji su godinama pratili njegovu glumačku karijeru dobro su znali za njegovu ljubav, ljubav prema supruzi Aniti. Anita, s kojom ima ćerku Janu, i stupio je u brak nakon razvoda od Maje, s kojom je dobio Asju i Dušana, pa ne iznenađuje činjenica da su osećanja prema njoj bila intenzivna i dugotrajna.

 

Nakon što je osuđen na kaznu zatvora posle ubistva dvojice ljudi, Žarko je utehu pronalazio u pisanju. Tako je nastala i njegova knjiga "Godina prođe, dan nikad", u kojoj se osvrnuo i na svoju ljubav prema Aniti.

 

On je tu podelio pismo koje je iz zatvora pisao baš njoj. U nastavku pročitajte odlomak iz knjige i sami procenite kakva je bila ljubav jednog od najvećih srpskih glumaca.

 

- Anđele moj predobri, Anito moja! Ja sam i dalje tu i voleću te kao pas, odano, ne uzimajući hrane iz tuđih ruku. Kroz maglu trećeg jutra meseca decembra, kroz neku nepojamnu crtu zemljine kore, kroz veliki mozak njen, jebitačno kao onaj „Jebiter“ Milića od Mačve, stižem do tvog podnožja. 

 

I ležaću tu, kao pas, dok me ne oteraš kao psa, ili ne udeliš oholo kao psu, malo nežnosti. Ako uhvate ovo pismo, ne iznenadi se ako iduće dobiješ iz štenare - pisao je Žarko, pa dodao:

 

ŽARKO JE UPUTIO SUPRUZI REČI KOJE SU ČISTA EMOCIJA
ŽARKO JE UPUTIO SUPRUZI REČI KOJE SU ČISTA EMOCIJA foto: Dragana Udovičić

- Da, dodirnuh se jučer. Tobom. Morao sam. Znaš kako je… ne znaš. To me budi, vodi negde tebi, čini muškarcem. I čini da jesam, a tako nisam.

To me budi i vodi, no opet me vraća, ali ruka me grešna na tebe podseća. Ruka što ubi, što piše i čeka. Nema rime… Samo usamljen orgazam… i posramljen. Nije robija ono što običan, neobavešten svet, ima predstavu o njoj – neke godine provedene iza katanca, bez prava na viđanje svojih, bez prava na bilo kakvu vrstu radosti, bez prava na ikakvu udobnost i privatnost. Nije.

 

Potom sledi nastavak koji govori kako se glumac osećao tokom dana kada koje je usamljen provodio iza zatvorskih rešetaka. 

 

ŽENA ŽARKA LAUŠEVIĆA
ŽENA ŽARKA LAUŠEVIĆA foto: Eli Winston / Everett / Profimedia

- To i jest najveći šok svakog ovde dospelog. Robija je – pretres usred noći, prekinut mlaz tople vode na tvoje nasapunjano telo, oteto pismo, zaplenjen ručni rad, bahatost i nemar polupismene sekretarice, koja je negde zagubila tvoju molbu, jer je sinoć ponovo imala onaj isti očajan seks sa svojim kasnim povratnikom u njen krevet, brak i alkohol. Robija je kad ti prekinu, iz čista mira, posetu jer se oglasio neki alarm, robija je kad ti drže neki telegram o kojem već pišu novine, a ti ga nisi dobio, robija je kad si slavan, pa ti tako slavnom toliko spominju majku…“

 

Bonus video:

 

Izjave glumaca o filmu koji je snimljen o Aci Lukasu 

 

 

 

 

 

makonda-tracker