nije joj bilo lako

U stopu ju je pratila od 15 GODINE ŽIVOTA: Glumica iz "50 nijansi sive" progovorila o NAJTEŽOJ ŽIVOTNOJ BORBI

0

Svojim priznanjem želela je da pomogne drugim ljudima koji se suočavaju sa istim problemom 

DAKOTA DŽONSON O IZAZOVIMA KOJE NOSI DEPRESIJA
DAKOTA DŽONSON O IZAZOVIMA KOJE NOSI DEPRESIJA foto: Profimedia

Priznata glumica Dakota Džonson nedavno je odlučila da javno govori o svojoj borbi sa depresijom, otkrivajući da je njen dečko, pevač grupe Coldplaj, Kris Martin imao ključnu ulogu kao njena nepokolebljiva podrška.

 

Govoreći na 17. godišnjem seminaru na ručku HOPE, Džonsonova je iskreno govorila o svojim unutrašnjim borbama i o da je njen momak bio taj koji je primetio da je osetljiva, razdražljiva i da joj nije dobro.

 

On je čak mogao da prepozna da joj nailazi loš period po odabiru odeće koju je birala da obuče tog dana. 

 

Džonsonova se sa depresijom borila od svoje 15. godine, njen put izlečenja je bio dug i često naporan. Teška borba je pokazala da je veoma uporna i da ima nepopustljivu želju da se bori za svoje mentalno zdravlje.

 

Na posebno "loš dan", Martin je primetio i da ona bira posebnu majicu "Mačke" i to je bio znak njene unutrašnje borbe. Ona je danas ponosna na njegovo empatično razumevanje njenog stanja.

 

Dakota je pokazala izuzetnu hrabrost u borbi protiv depresije, a na seminaru je odlikovana zbog svog nemilosrdnog zalaganja za borbu protiv ovog stanja. Njeno javno priznanje je služilo kao svetionik nade za mnoge koji se bore sa sličnim izazovima.

 

DAKOTA DŽONSON SE OD 15 GODINE BORILA SA DEPRESIJOM
DAKOTA DŽONSON SE OD 15 GODINE BORILA SA DEPRESIJOM foto: Jamie McCarthy / Getty images / Profimedia

Deleći svoja lična iskustva, pomogla je da se ukloni stigma oko mentalnog zdravlja i podstakla je otvoren razgovor.

 

Dakotin pristup lečenju depresije podrazumevao je mnogo toga. Ona pripisuje humor kao vitalni mehanizam suočavanja, strategiju koju su podučavali njeni roditelji, Don Džonson i Melani Grifit, koji su je uveli u terapiju u nežnoj dobi.

 

Njena dnevna rutina uključuje transcendentalnu meditaciju, duboke masaže tkiva, rad na disanju i jogu, dodatno naglašavajući njenu posvećenost održavanju svog mentalnog zdravlja.

 

Bonus video:

 

Kako se depresija može izraziti?

 

makonda-tracker