lepa i uspešna

SUDBINA ih je spojila na čudesan način: Znate li kako izgleda supruga Žarka Lauševića i koliko je POSEBNA njihova priča?

0

Ljubavna priča Žarka i Anite Laušević koja je pobedila nepobedivo

ljubavna priča žarka i anite laušević
ljubavna priča žarka i anite lauševićfoto: Damir Dervišagić

Nakon godina provedenih u Americi, u Njujorku, Žarko Laušević se sa suprugom Anitom vratio u Beograd. Njih dvoje u Beogradu žive sa psom i prilično povučeno, kako pišu mediji, a Anita bi trebalo od jeseni da radi na velikim projektima baš u Njujorku.

 

Mada se o Žarkovom životu mnogo toga zna, pa je po motivima njegove knjige čak i snimljena serija “Pad”, s Milanom Marićem u glavnoj ulozi, mnogi ne znaju koliko je duboka i pune simbolike njegova i Anitina ljubavna priča, a ni kako ona zapravo izgleda. Naime, Žarko je imao prvi brak, u kom je dobio dvoje dece, ali ljubav koju je osetio prema Aniti obeležila je njegov emotivni život.

 

Anita Roganović, sada Laušević, rođena je 1966. godine u Ljubljani. Ona je scenska šminkerka i maskerka, a prvi veliki angažman u Americi imala je 2004. godine na sminanju "Spajdermen 2". Radila je i na snimanju čuvene serije “Seks i grad”.

 

Sarađivala je sa velikim holivudskim zvezdama poput Kejt Vinslet i Leonarda Dikaprija. Dobila je zazluženu nagradu i pohvalu za sav rad do sad za frizuru u serijama "Hronike Tajms skvera", "Privatni doktor" i "Instinkt".

 

anita alušević postala je veoma uspešna u americi
anita alušević postala je veoma uspešna u americifoto: Eli Winston / Everett / Profimedia

Njih dvoje dobili su ćerku Janu, ali njihov put ljubavi nije bio nimalo jednostavan, a ni bez prepreka.

 

Upoznali su se na snimanju filma Boj na Kosovu, međutim, život je za njih imao drugačije planove, pa im u tom trenutku nije bilo suđeno. Kako se navodilo, Žarko se odmah zaljubio u nju. Međutim, oni nisu otpočeli vezu, Žarko je rešio da sačuva svoj brak, u kom je dobio dvoje dece, dok se Anita udala i rodila ćerku.

 

 

Bila je ponovo Anita. Da, nama se desila ljubav. Sreli smo se na snimanju filma "Boj na Kosovu". Ona je maskerka. Shvativši da ja ipak želim da sačuvam svoj brak, ona se tada udala i rodila ćerku. Andreu. Bez "j" . Dolazi otmena, visoka, lepa. "Razvodim se", reče mi danas ovako je glumac opisao njihovu ljubav.

 

 

Dok je Laušević bio u zatvoru, pisao je o njihovom odnosu.

 

– Poseta – Anita. Anita. Anita. Zašto sam je zavoleo? Zato i što je čitavim bićem svojim uz mene. Ne dovodi u pitanje nijedan moj potez. Ona ume da se veseli mom uspehu duže od trajanja aplauza koji bih dobio. I pati sa mnom mnogo duže od trajanja zvuka koji je moj pad izazvao. Nju drži i raduje uspeh, ništa manje ni kraće od bola koji prati neuspeh. Ne navikava se ni na uspon, ni na pad pisao je on.

 

1 / 6 Foto: Eli Winston / Everett / Profimedia

 

Njihovu ljubav tokom godina su pratili simbolični datumi i brojevi, zbog kojih se odaje utisak kao da ih je sama sudbina spojila na neverovatne načina.

 

– Anita mi javlja neke datume… Ona se razvela 22. juna 1995. Ja, 22. januara 1996. Posle sedam meseci. Njen otac je umro 30. oktobra 1996. Moj, 30. maja 1997. posle sedam meseci. Predstava “Sveti Sava” je prekinuta 30. maja 1990. Otac je umro na taj dan. Posle sedam godina.

 

Oni danas žive prilično mirno u Beogradu, u samom centru.

 

Nakon što je izašao iz zatvora i počeo da radi projekte u Srbiji, tada je još živeo u Americi, skoro da ga nismo ni viđali. Nekada je spavao u hotelima, nekada u stanu. Retko se mogao sresti, mislim da je čak u Srbiju dolazio na nekoliko dana, tek toliko da završi šta ima na snimanju i da se vrati, počinje priču stariji gospodin koji živi u blizini.

 

Kada su se vratili zauvek u Srbiju ili makar na duži period jer mi je njegov prijatelj rekao da će odlaziti i za Ameriku kada Anita bude morala da radi velike projekte, viđamo ih češće. U početku se skrivao, u smislu da se mogao videti samo uveče. Znali smo da im treba mir i kao komšije smo se trudili da ih ne remetimo. Ona je bila aktivnija, viđali smo je u šetnji sa psom, ali njega retko – rekle su komšije para za Blic.

 

 

makonda-tracker