ljubav važnija od dnk

Upoznao ju je kao ćerku poznanika, a ubrzo potom zvala ga je – TATA: Priča o tome kako je pevač usvojio poznatu lepoticu

0

Iako je imala žive i zdrave roditelje, ćerka muzičkog para je završila u porodici njihovog kolege i uskoro nosila njegovo prezime, po kom je i danas poznata

Nikol Riči je usvojena ćerka Lajonela Ričija
Nikol Riči je usvojena ćerka Lajonela Ričijafoto: LESE / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Poslovna žena i trendseterka Nikol Riči najpoznatija je po rijalitiju "Jednostavan život", koji je snimala s drugaricom Paris Hilton početkom dvehiljaditih i koji joj je doneo svetsku slavu.


Okružena holivudskim zvezdama i glamurom, Nikol je uvek bila u središtu najzapaženijih događaja i prava party devojka tokom svojih dvadesetih, a mnogi zaboravljaju da je ona ćerka proslavljenog pevača Lajonela Ričija.


Ipak, priča o tome kako je ona ušla u porodicu muzičke zvezde nije obična i svakidašnja.

Kako je Lajonel Riči usvojio ćerku Nikol?


Pevač Lajonel Riči je na koncertu čuvenog Princa 1983. godine u Los Anđelesu prvi put ugledao Nikol Kamil Eskovedo. Imala je samo dve godine i svirala daire na sceni i odmah izmamila simpatije kako publike tako i Ričija.

 

Nikol Riči bila je jedna od najpopularnijih devojaka početkom dvehiljaditih
Nikol Riči bila je jedna od najpopularnijih devojaka početkom dvehiljaditihfoto: EPA/NINA PROMMER

Kako je Lajonel saznao, Nikol je bila ćerka muzičara Pitera Eskoveda i Karen Mos, asistentkinje Piterove sestre Šejle. On se neko vreme tokom koncerta igrao s devojčicom i, kako je kasnije ispričao za Huffington Post, "više nije ni pomislio na nju". Nije ni slutio da će ga ona uskoro zvati – tata.


Nekoliko nedelja kasnije, Lajonel je ponovo sreo Nikol i otkrio da ova dvogodišnjakinja nema idiličan život kakav bi se očekivao od jednog deteta poznatih umetnika u Holivudu.


Bili smo pomalo zabrinuti zbog klinke koja ne ide na turneje jer dvogodišnjaci moraju da budu na jednom mestu – rekao je muzičar i dodao da je pomislio da njeni roditelji ne mogu da nastave da je vode na put.


Ne znam kako smo ušli u razgovor, ali sam rekao: "Zašto ne ostavite malu ovde?" – prisetio se Riči i otkrio da su Nikolini roditelji imali veoma problematičan brak i nisu bili u zavidnoj finansijskoj situaciji.

 

Lajonel, Nikol i Sofija Riči
Lajonel, Nikol i Sofija Ričifoto: EPA/PAUL BUCK

Uskoro su Piter i Karen otišli na turneju, a Nikol je ostala s Lajonelom i njegovom prvom ženom Brendom. Ričijevi su brinuli o njoj, pružili joj krov nad glavom, ljubav, sve što joj je trebalo za normalno odrastanje, a potom zvanično postali njeni staratelji.


Vreme je prolazilo, a Nikolina porodica se raspadala, pa je ona ostajala kod Lajonela, pa nije bilo iznenađenje kada ju je formalno usvojio kad je imala devet godina.

Trebalo mi je možda godinu dana da se zaljubim u nju, bila je neodoljiva, a do tada me je već zvala "tata" – ispričao je pevač u jednom intervjuu. – Rekao sam: "Okej, pazi šta ćemo da uradimo: ti ćeš da učiniš da svi žele da budu ti koji su te usvojili. Ti ćeš učiniti da svako u tvojoj porodici žali što te nije uzeo kod sebe." Tada sam rekao – usvajamo je.

 


Kako je istakao, još uvek jasno pamti trenutak u sudnici kada je doneta odluka da je Nikol ubuduće njegova ćerka i pred zakonom.


Ipak, Nikol Riči nije uvek bilo lako – njen otac je pričao kako je uvek strepela da će biti ostavljena iz, prema njegovim rečima, "očiglednih razloga".


Prosleđivali su te svim članovima porodice. Sećam se da sam ti ja rekao da te nikada neću ostaviti – pomenuo je Lajonel u zajedničkom intervjuu koji je dao s Nikol pre nekoliko godina.


Devojčica je sumnjala u njegove reči, a bolan izraz njenog lica mu nije dao mira, pa ju je iznova uveravao da će zauvek biti tu za nju. I ona sama je priznala da je dugo strepela da će je i Ričijevi odbaciti, ali je vremenom shvatila da, kada Lajonel mora da otputuje zbog posla, sigurno ponovo dolazi kući i uvek će biti njen otac.

Što se tiče njenih bioloških roditelja, Karen Mos ne krije da joj je bilo veoma teško, iako je bila zahvalna Ričijevima što brinu o njenoj ćerki.


Srceparajući deo je trenutak kada je Nikol Eskovedo postala zvanično Nikol Riči. Imala sam osećaj da sam je izgubila. Mi smo je izgubili – rekla je Karen u jednom od svojih retkih intervjua.


Lajonel i Nikol su i danas, kada je ona odrasla žena sa svojom porodicom, veoma bliski, a kad god ne mogu da se vide, čuju se telefonom i najviše se smeju upravo kada su jedno s drugim. Otac je bio uz nju i u veoma teškim trenucima, kada je zbog korišćenja narkotika završila na rehabilitaciji.

 

BONUS VIDEO

Legalizacija usvajanja dece u istopolnim brakovima: U Srbiji postoje mnoge predrasude

 

makonda-tracker