na ivici suza

"Zahvaljujući njemu smo usvojili ćerku": Vlade Divac otkrio malo poznate detalje o prijateljstvu s Mrkonjićem

2

Njihovi politički stavovi su se razlikovali, ali nekadašnjeg ministra Milutina Mrkonjića i legendarnog košarka Vlada Divca to nije sprečilo da izgrade čvrsto prijateljstvo

foto: Zorana Jevtić
foto: Zorana Jevtić

Srpski političar Milutin Mrkonjić preminuo je 27. novembra u 80. godini na Institutu za kardiovaskularne bolesti, nakon što je početkom novembra hospitalizovan radi ugradnje pejsmejkera.


Pred njegovu sahranu, koja će se održati danas, u Narodnoj skupštini organizovana je komemoracija u Mrkonjićevu čast, a pored članova njegove porodice u prvom redu su svoja mesta zauzeli košarkaš Vlade Divac i njegova supruga Snežana.


Vlade je održao i govor, u kom je pričao o svom prijateljstvu s Mrkonjićem.

 

Naši politički stavovi su se toliko razlikovali da sam sve činio da njegova partija ode sa vlasti. A bili smo prijatelji. Imali smo zajedničko ljubav prema zemlji. Lojalnost je bila njegova osobina. Mrka je svakome pomogao i vrhunac svoje političke moći je iskoristio da pomogne ljudima — rekao je Divac.


On je otkrio i detalj koji nije bio poznat javnosti: da je nekadašnji ministar imao ulogu i u procesu usvajanja Divčeve ćerke Petre.

 

1 / 3 Foto: Dragana Udovičić


Zahvaljujući njemu smo uspeli da usvojimo ćerku i nikada mu ni ja ni moja porodica to neće zaboraviti. hvala ti prijatelju na svemu i bio si u pravu kad si mi govorio da sam mlad i glup, evo to ti priznajem — istakao je Divac.


Vlade i Snežana više puta su pričali o tome kako su postali roditelji devojčice Petre, koja je promenila i obogatila život njihove porodice.


To nije bila humanost, već ljubav. Uvek sam gledala samo jednu stvar, a to je koliko sam bila srećna jer sam dobila dete. Mislim da ne postoji ništa lepše u mom životu nego što mi se to dogodilo. Nikada to nisam posmatrala kao da sam ja nekome pomogla, već da sam ja ta koja je nešto tako lepo dobila na dar. Bezgranično sam zahvalna njenim biološkim roditeljima koji nisu abortirali, već su prošli kroz jednu takvu teškoću da daju dete na usvajanje. To je prava roditeljska ljubav, kada ne možete da se brinete o svom detetu, ali smognete snage da ga date nekome ko može — ispričala je Snežana za Story jednom prilikom.


 

 

makonda-tracker