glossy intervju

Šta Karleušine ćerke misle o njenim pesmama? Nika ju je branila na društvenim mrežama, a mama ne krije na šta je ponosna

0

Atina i Nika Tošić, ćerke Jelene Karleuše, pojavile su se na njenoj velikoj promociji, a pevačica se osvrnula na komentare s kojima su se one suočile na internetu

Jelena Karleuša na promociji albuma 'Alfa' i 'Omega'
Jelena Karleuša na promociji albuma "Alfa" i "Omega"foto: Antonio Ahel/ATA Images

Jelena Karleuša skoro uvek bez izuzetka tema je u medijima, a ovih dana ima povod na koji je vrlo ponosna – za samo nekoliko dana, ona je objavila dva muzička albuma!


Time je pevačica obradovala svoje obožavaoce, koji su čak 11 godina čekali album s novim pesmama, a ona im se odužila velikim iznenađenjem.


Uz dugo najavljivanu "Alfu", ona je objavila i album "Omega", dva potpuno različita zbira pesama, a potom je priredila svečanu promociju i druženje s novinarima, gde nam je odgovorila na nekoliko pitanja koja su intrigirala publiku.

 

Budući da se "Alfa" i "Omega" toliko razlikuju – prvi je smeliji i mračniji, a drugi svojevrsna emotivna ispovest Jelene Karleuše, nas je zanimalo da li joj je jedan od njih makar malo draži. Kako ona isitče, za nju razlike nema, već su joj oba albuma isto blizu srcu.


I jedan i drugi jer, kao dva albuma, predstavljaju celinu i opisuju mene i novu eru Jelene Karleuše – napomenula je.

 

1 / 8 Foto: Antonio Ahel/ATA Images


Jedna od pesama o kojima se najviše pričalo bez sumnje je "Takita", hit čiji je tekst podigao mnogo prašine u javnosti i na društvenim mrežama jer se Sajsi MC, kao autorka teksta, upustila u igre reči i, kako je istakla, s Jelenom Karleušom "radila na oslobađanju ženske seksualnosti". Zato smo pevačicu pitali, kratko i jasno, šta je "Takita".


Takita je zamišljeno kao japansko ime koje mnoge nervira – odgovorila je misteriozno Karleuša.

 

Ona dodaje i da, iako joj se posebno dopada pesma "Romane", nema favorite i da svaku od numera na albumima smatra jednako važnom i neizostavnim delom celine.

 

Jelena Karleuša na promociji albuma 'Alfa' i 'Omega'
Jelena Karleuša na promociji albuma "Alfa" i "Omega"foto: Antonio Ahel/ATA Images

Možda "Romane" jer je upravo sad slušam... Ali nemam favorite. Sve pesme su, nekao moja deca, već moje autorsko delo koje nije tu slučajno. Svaka ima svoj razlog i ništa nije tu samo za popunjavanje albuma – tu je jer treba da bude tu. Ima svoj razlog i smisao, namenu – jasna je Karleuša.


Ona je, inače, na drugom albumu otvorila dušu i pokazala svoju ranjivu stranu, ali ne strahuje da bi drugi to mogli da zloupotrebe.


Ja sam neko ko nema problem da pokaže ranjivu stranu jer sam vrlo često prisiljena da pokazujem jaku stranu. Ljudi znaju da sam ja, kada treba, vrlo jaka – kaže Karleuša.


Budući da je ovog puta otišla nekoliko koraka dalje, iako je oduvek bila poznata po oštrim tekstovima i smelosti, mnoge je zanimalo kako pevačicine ćerke Atina i Nika Tošić gledaju na "Alfu" i "Omegu". One su, inače, bile i na maminoj promociji

 

Jelena Karleuša na promociji albuma 'Alfa' i 'Omega'
Jelena Karleuša na promociji albuma "Alfa" i "Omega"foto: Antonio Ahel/ATA Images

Znaju šta znači kada se možda koriste neke eksplicitne reči, znaju za Kardi Bi, Niki Minaž, Lejdi Gagu i njihove tekstove... Znaju šta je world music, svetska muzika, am,erička muzika, hip-hop,dril, trep... Tako je njima normalno da se ovakve teme obrađuju na ovakav način. Slušaju stranu muziku i to im je normalna stvar – rekla je Karleuša.


Njene ćerke su se, inače, i same našle pod lupom javnosti proteklih dana, budući da je Nika branila majku na društvenim mrežama. Za sve koji su imali negativne komentare imala je pitanje mogu li oni bolje od Jelene Karleuše.


Nažalost, moja deca su prosto primorana da trpe pritisak mog posla. Pošto su prisutne na društvenim mrežama, trpe i napade, pa tako moraju i da brane mamu. I to jako inteligentno, mudro, šmekerski i sa stilom, bez obzira na to što su jako, jako male... To je stvar kućnog vaspitanja i nečega što se zove stabilno odrastanje – ponosna je Jelena na svoje mezimice. – One su, bez obzira na to što su male, vrlo svesne ko su im roditelji i ko su one same. Nisu poletele u svemu tome nego su vrlo zrele za svoje godine, vrlo lepo vaspitane odlične učenice i devojčice koje razumeju mamin posao.

 


BONUS VIDEO

Jelena Karleuša ispred Kule Beograd

 

makonda-tracker