GLOSSY INTERVJU

PAMTIĆE JE PO LEPIM STVARIMA: Mirka Vasiljević 2019. godinu ispraća sa širokim osmehom — evo i zbog čega

1

Iza jedne od najpopularnijih srpskih glumica, supruge fudbalera koja je najvernija podrška svom dragom i ponosne mame troje dece ostaje jedna uspešna godina, a Mirka je Glossy otkriva kojim će se uspomenama iz 2019. najradije vraćati.

foto: Dragana Udovičić
foto: Dragana Udovičić

U život Mirke Vasiljević (29) godina na izmaku unela je brojne promene: njena porodica sada paralelno živi na Kipru i u Srbiji jer je njen suprug Vujadin Savić postao fudbaler nauspešnijeg tamošnjeg kluba, zahvaljujući svom poslu uspela je da upozna jedan udaljeni deo sveta koji nije mislila da će ikada imati priliku da vidi, a sva njena deca sada su školarci!

 

U prazničnom intervjuu za Glossy.rs , glumica je otkrila da, šta god da joj život donese, bira da pamti samo najlepše trenutke i, kako kaže, ne zaliva loša osećanja.

 

Po čemu ćeš pamtiti 2019. godinu?

 

Što sam starija, od januara do decembra sve češće imam osećaj da vreme proleti, tako da me nekada iznenadi praznična atmosfera i to što je već vreme da se kiti jelka i kupuju pokloni za Novu godinu i Božić! I ova mi je jako brzo prošla, a definitivno ću je pamtiti po Vujadinovom velikom uspehu s njegovim najvoljenijim fudbalskim klubom — Crvenom zvezdom. Zatim, po tome što su sva deca postala školska deca, što smo dobili priliku da odemo na Kipar i vidimo kako je živeti tamo. Imala sam u februaru veliku turneju po Kanadi, što sam uspela iskombinujem s tim što su deca bila na pripremama, sjajno sam se provela s ekipom i upoznala taj kraj sveta, a mislila sam da tamo nikad neću otići! Tamo sam stekla i dva-tri prijatelja s kojima sam i danas u kontaktu, fenomenalno su nas sproveli po kanadskim gradovima. Nisam imala nijednu premijeru ove godine, ali u predstavama u kojima igram U Akademiji 28, i dalje su nam pune sale. Pamtiću ovu godinu po lepim stvarima, generalno sam takva osoba da, ako mi se dese neke manje lepe stvari, ne zalivam osećanja već se trudim da što pre zaboravim i prevaziđem.


Koja ti je prva asocijacija na novogodišnje i božićne praznike?

 

Badnje veče, božićni doručak, to što je sva porodica okupljena na jednom mestu, svi smo usmereni jedni na druge, u toploj smo kući oko trpeze... Božić i Novu godinu pamtim po slobodnom vremenu koje porodica provodi zajedno, zajedničkom jelu, gledanju filmova, sumiranju utisaka o godini, otvaranju poklona, dečijem smehu i njihovom iščekivanju da saznaju jesu li od Deda Mraza dobili ono što su želeli i jesu li bili dobri ove godine. Po osmehu.

 

foto: Damir Dervišagić

Kakvi su ti planovi za narednu godinu?

 

Što se tiče planova, imam ih u glavi, ali dopuštam i da mi život sam pokaže hoće li se sve odvijati onako kako želim ili da budem spremna da napravim promene da bi sve krenulo u što boljem smeru. Planiram da i dalje radim kvalitetne projekte, budem posvećena deci i porodici, da budu dobro i zadovoljni, ali da ne zanemarim sebe i svoje prijatelje. Ako bude kao do sada, ja ću biti zadovoljna, s tim što, naravno, uvek može da bude malo više posla, jer ja sam radoholik, volim da radim.

 

Kako ćeš provesti Novu godinu?

 

Mislim da ću 31. tokom dana provesti s drugaricama jer obično volimo da odemo negde dok su deca s bakama i dekama, a uveče ću najverovatnije biti kod kuće da bismo postavili poklone ispod jelke, da s decom pogledamo neki praznični film i da na vreme odem u krevet da bih u sledeću godinu ušla odmorna i ispunjena.

 

foto: Damir Dervišagić

Šta ćeš poželeti u ponoć?
 

Ako ne zaspim pre ponoći, definitivno ću poželeti zdravlje i sreću. Ako ste zdravi, ne treba vam ništa, a još ako imate i taj začin sreće to će biti velika pomoć u kojoj se god životnoj situaciji našli, sa srećom se sve bolje završi i uživa.


Koju prazničnu poruku bi uputila našim čitaocima?

 

Vašim čitaocima bih poželela da se ne nerviraju zbog gužvi, da misle na svoje najmilije, da ne budu lenji, da budu kreativni za svoje najdraže, ali da ne zapostavljaju ni sebe. Neka svaku situaciju, koliko god mogu, dočekaju sa osmehom na licu i budu pozitivni jer upravo je to najbolje oružje da se sve u životu prevaziđe.

 

 

makonda-tracker