kulturom protiv neukusa

Aleksandar Radojičić: Danas je teška zarada izgovor za sve, ali za decu moramo imati vremena

0

Uoči premijere novog filma "Patuljci s naslovnih strana", mladi glumac govori o ulozi pevača Bobe, roditeljstvu i koliko je opterećenje biti poznat u Srbiji

foto: Andreja Damnjanović
foto: Andreja Damnjanović

Glumac Aleksandar Radojičić, kojeg je proslavila uloga profesora Mikice Arsenijevića Balerine u ostvarenju Dragana Bjelogrlića "Montevideo, bog te video", broji dane do nove premijere. Ostvarenje "Patuljci s naslovnih strana", u kome tumači lik muzičke zvezde Bogoljuba Bobe Furije, nosi snažnu poruku zbog koje je i prihvatio ovu rolu.

 

Glossy: Na prvi pogled, ovo je komedija, ali pozadina je drugačija. Šta je bilo presudno da prihvatite ulogu Bobe Furije?

 

- Tema me je privukla da učestvujem u ovom filmu jer mislim da je potrebna jaka kritika društva u trenutku kada nas preplavljuju kič, šund i neukus. Rijalitiji su među tim stvarima i oni ne samo da ne doprinose razvitku mladih ljudi već nas i unazađuju. Ne mogu da krivim "patuljke s naslovnih strana", te ljude koji su svuda i imaju toliki medijski prostor. Uvek ima onih željnih slave, za koju bi svašta uradili, a sada im neko daje priliku. Priliku da i oni daju sve i to je ono što se traži, tako da patuljci nisu jedini krivci. To je zanimljiva tema za obrađivanje, profili ličnosti koji se prijavljuju za rijalitije, razlozi zašto... Ukoliko ovaj film bude kritika savremenog društva, biću najzadovoljniji što sam deo toga.

 

 

Glossy: Hoće li publika da vas žali nakon što pogleda ovo ostvarenje?


- Dok smo snimali film, nisam razmišljao o tome kakvu će emociju izazvati, jer ne možemo da generalizujemo. Nekome će to biti smešno jer neće razumeti suštinu, nekoga će naterati da se zapita, neko je možda već sve znao, ali mu je bilo potrebno da vidi da nije jedini. Ja sam Bobu samo na neki način video kao osobu za žaljenje. Svako je odgovoran za svoje postupke, bez obzira na okolnosti. On je već poznat, a sada mu je bitno da bude i priznat u društvu, jer na neki način nije priznat od svog oca. A to priznanje je za njega baš popularnost. Meni je bio veliki izazov da radim ovu ulogu i nadam se da sam uspeo da ispunim očekivanja.


Glossy: Uzor ste mladim ljudima. Koje je vaše mišljenje o tome na šta mlad čovek treba da se fokusira?


- Uvek bih rekao mladima da se fokusiraju na kulturu, čitanje, pozorište i dobre filmove. Problem je danas što mladi moraju sve sami da osmisle. Čini mi se da ne postoji neki sistemski rad s njima. Poenta emisija koje danas gledamo na televizijskim kanalima, čast izuzecima, jeste samo da imaju što veću gledanost.

 

Nastavak na sledećoj strani.

 

makonda-tracker