život porodice

Jelena Tomašević Bosiljčić: Da je ne bismo razmazili, za Ninu postoje neke granice

0

Dok se priprema da sa suprugom Ivanom organizuje proslavu šestog rođendana njihove naslednice Nine, pop pevačica opisuje koliko ju je majčinstvo promenilo i kako danas posmatra život i svet oko sebe

foto: Petar Đorđević

Glossy: Kakva vam pitanja najčešće postavlja i umete li da date odgovor na svako?


- Ivan i ja dosta razgovaramo sa Ninom o raznim temama i vrlo je razumna devojčica. Mislim da je to ključno za razvoj deteta. Pošto će uskoro napuniti šest godina, više nema smešnih pitanja, ali kad je bila mala, imala je pregršt slatkih zapitkivanja. Vrlo je vesela i druželjubiva, pa smo često sa decom u društvu. Još u šali prepričavamo kako smo, kada je imala dve i po godine, na Zlatiboru sreli jednu slatku kucu koja je skakutala oko Nine. Malo se uplašila, pa smo joj objasnili: "Nina, samo joj reci šta hoćeš: kuco, sedi, kuco, lezi, daj šapu..." Prišla joj je i rekla: "Kuco, šta hoćeš?"


Glossy: Ko je popustljiviji prema njoj, vaš suprug ili vi?


- Ivan i ja smo u svakom trenutku puni ljubavi prema Nini. Imamo dogovor da pred ćerkom imamo isti stav kako je ne bismo zbunjivali, pa kad Nina nije tu, dogovorimo se šta je najbolje za nju. U svakom slučaju, ne dozvoljavamo joj sve, granice naravno postoje i kod mene i kod tate kako je ne bismo razmazili.

 

 

Glossy: Šta smatrate najtežim u roditeljstvu u današnje vreme?


- Najodgovorniji posao roditelja, po mom mišljenju, jeste izvesti dete na pravi put, u smislu da bude psihički stabilna osoba. Sve ostalo dete će samo naučiti u školi i rešavati zadatke kroz život.


Glossy: Bliži se Ninin 6. rođendan. Da li vam se čini da je vreme od njenog rođenja proletelo i koliko vas je majčinstvo promenilo?


- Vreme je proletelo kao dlanom o dlan, a majčinstvo me je promenilo u svakom smislu na najlepši mogući način. Postavila sam prioritete, odvojila važno od nevažnog, ne trošim svoju energiju na nebitne stvari, vrlo sam svesna da sam svom detetu potrebna u celosti, raspoložena i odmorna. Okružila sam se samo pozitivnim ljudima i jednostavno čuvam sebe od negativnih uticaja okoline.


Glossy: Uspevate li Ivan i vi da pronađete malo vremena za sebe?


- Naravno. Mislim da je to ključna stvar u braku. Veoma je zdravo s vremena na vreme otići na nekoliko dana negde samo sa partnerom, posvetiti se jedno drugom. A bake i deke, hvala bogu, jedva čekaju da budu sa unukom.

makonda-tracker