Samo za story

Miloš Teodosić otkriva: Osvajaju me iskrenost i poštenje!

4
Košarkaški as Miloš Teodosić privodi kraju jednu od najuspešnijih godina u svojoj karijeri, ali ne dopušta da ga popularnost i slava ponesu, već uspešno stoji s obe noge na zemlji ne dozvoljavajući nikome da se meša u njegove odluke
foto: Getty Images
foto: Getty Images

Kapiten srpske košarkaške reprezentacije Miloš Teodosić (29) već godinama živi u Moskvi gde brani boje trofejnog kluba CSKA. Prkosan i uporan, nikada nije odustajao od zacrtanih ciljeva i snova koje je sanjao u rodnom Valjevu kada je igrao košarku na lokalnim terenima. Baveći se ovim sportom, Miloš se razvijao kako fizički, tako i mentalno, što je uticalo na oblikovanje njegovog karaktera, koji mnogima možda i nije po volji. Međutim, upravo zahvaljujući tome, on je pravi lider kada je to potrebno. Sportista koji na terenu daje sebe sto odsto i svojim sjajnim partijama dovodi publiku do euforije, u privatnom životu sasvim je drugi tip ličnosti. Slava i popularnost nikada nisu bile njegova meta, već je to učinak na terenu. Ova godina bila je veoma uspešna za reprezentativca o čijim se sportskim potezima gotovo svakodnevno priča širom Evrope, ali i sveta.

 

Pokajao se zbog raskida, ali prekasno: Ljubavna priča Anastasije Ražnatović i Miloša Teodosića je dobila neočekivani obrt (FOTO)
 

- Dugo sam u Rusiji pa nemam problem s privikavanjem na ovdašnji život jer sam rano otišao od kuće, iz Valjeva, i najpre živeo u Beogradu, pa u Atini, sada je red došao na Moskvu. Svakodnevica je ista i svodi se na treninge, utakmice, odmor kod kuće i mnogo putovanja jer je ove godine raspored mečeva zaista zgusnut i nemamo nimalo slobodnog vremena. Stalno sam na putu, ali šta da se radi, takav je život sportskih profesionalaca. U Beogradu obično boravim kad nemam obaveza i onda mogu da se odmaram i posvetim porodici i prijateljima, a u Rusiji samo sam posvećen košarci – kaže Miloš za Story.

 

Ono što je kod poznatog sportiste intrigantno jeste i njegov emotivni život koji se u javnosti svodi samo na spekulacije, jer je odlučio da svoju intimu čuva samo za sebe i tome ostao dosledan.

 

Ipak se odala: Anastasija slučajno otkrila da je u vezi s Milošem Teodosićem? (FOTO)
 

- Znam da medije zanima sve, ali ja sam odavno doneo odluku koje se držim – o privatnom životu ne pričam – izričit je košarkaš koji dodaje da ne obraća pažnju na to što se o njemu piše.

 

foto: Profimedia

Iako je većina trofejnih sportista isticala kako im se kvalitet igre poboljšavao posle zasnivanja porodice, Teodosić o tome nema mišljenje niti se vodi tim indirektnim savetima. Možda ovaj košarkaš deluje ljudima nepristupačno, ali to je samo zato što najiskrenije i najdublje emocije deli samo sa svojim najmilijima, porodicom, prijateljima. Pažljivo bira koga će pustiti u svoj svet i uopšte dozvoliti da mu se približi.

 

Da li je košarkaš ovo očekivao: Ovako je Ceca reagovala kad je saznala za vezu Anastasije i Miloša Teodosića

 

- Nikada nisam analizirao kakav tip osobe treba da bude neko da bih provodio vreme s njim ili da bi mi postao blizak, ali na prvu loptu izdvojiću iskrenost i poštenje kao poželjne osobine – objašnjava Miloš.

 

Svedoci smo da mnogi mladi traže uzore među osobama bez konkretnog zanimanja, ali ima i dosta igrača koji tek počinju karijere a ugledaju se na našeg trofejnog plejmejkera. Upravo zbog njih Miloš pazi na svoje ponašanje u javnosti i trudi se da im pokaže kako slava, ma koliko privlačna bila, ne treba da ih uvede u začarani krug, promeni ih i navede ih da prerano polete.

 

- Mladi igrači moraju da stoje s obe noge na zemlji i ostanu u istom okruženju u kojem su rasli do uspeha. Prijatelji i porodica svojom ljubavlju i iskrenošću drže te na tlu i veoma je važno imati iskrene ljude oko sebe. Pažljivo birajte prijatelje, a kad ih izaberete, čuvajte ih – govori Teodosić koji tvrdi da se nije susretao sa negativnom stranom popularnosti, već da navijačima uvek rado izlazi u susret, a oni pomno prate svaki njegov uspeh kojih je tokom ove godine bilo napretek.

 

foto: Story press

- Ova godina bila je uspešna i vrlo sam zadovoljan. Osvojio sam Evroligu sa CSKA, srebrnu medalju s mojom zemljom na Olimpijskim igrama i počeo je s radom moj košarkaški kamp TEO4 na Srebrnom jezeru. Sve što sam planirao to sam i uradio. Ipak, svi ti uspesi već su odloženi na police i sada predstoji novo dokazivanje i, nadam se, nove pobede. Neka sledeće godine bude sve isto kao i ove, uz mali izuzetak. Očekuje nas Evropsko prvenstvo pa bi medalja s reprezentacijom mogla da bude još sjajnija – poželeo je Miloš dodavši da je najponosniji na razvijanje svog kampa koji je namenjen svim budućim talentima i onima koji vole košarku.

 

 

 

 

makonda-tracker