Filip Kapisoda: Zločin iz strasti

16
Burna veza sa najzgodnijom devojkom srpske estradne scene dovela je crnogorskog manekena Filipa Kapisodu u žižu interesovanja javnosti i pod pritisak s kojim nije bio u stanju da se nosi.
Foto: Luka Šarac
Foto: Luka Šarac

Filip Kapisoda rođen je 3. aprila 1987. godine, a odrastao je u uglednoj porodici na Cetinju sa mlađim bratom Markom i sestrom Jane. Njegov otac Mirko, zvani Mićo, bio je svojevremeno uspešan reli vozač, učesnik i pobednik mnogih auto-trka, dok je majka Ljilja medicinska sestra u cetinjskoj bolnici Danilo I. Filipov deda-stric Ljubo Kapisoda bio je direktor Njegoševe Biljarde i dugogodišnji direktor Zavoda za zaštitu spomenika kulture.

Od svoje dvanaeste godine Filip je trenirao rukomet u klubu Cepelin u rodnom gradu, po uzoru na starijeg brata od strica Petra Kapisodu, koji je bio rukometni reprezentativac Jugoslavije i Crne Gore. Sa istim klubom postao je šampion Crne Gore u pionirskom uzrastu 2002. godine. Ipak, sportom je prestao da se bavi pri kraju srednje škole kada mu je čuvena kompanija Rocco Barocco zbog njegovog atraktivnog izgleda ponudila posao manekena. Ali, Filip nije otišao da radi u Italiju, već je karijeru modela gradio na teritoriji Crne Gore i Srbije. Učestvovao je na brojnim modnim revijama, osvajao nagrade od kojih i priznanje za najboljeg manekena na beogradskoj Nedelji mode 2006. godine.

Drugo poglavlje sportske karijere Kapisoda je imao 2007. godine u podgoričkoj Budućnosti, kada je osvojio titulu prvaka crnogorske Druge lige i izborio plasman u najkvalitetniji rang takmičenja u zemlji. Međutim, manekenstvo je ponovo prevagnulo.

U žižu domaće javnosti došao je kada je otpočeo romansu sa deset godina starijom pevačicom Ksenijom Pajčin u julu 2008. godine. Par se preko zajedničkih prijatelja upoznao na jednoj modnoj reviji na Cetinju, a Filip se u Kseniju zaljubio na prvi pogled. Na sve načine pokušavao da je osvoji, slao joj je cveće i poruke i pratio je na nastupima tokom leta širom Crnogorskog primorja. Njegova upornost se na kraju isplatila, jer je pevačica krajem avgusta potvrdila medijima da je zaljubljena i da dugo nije bila tako voljena. Zabavljanje je ubrzo preraslo u ozbiljnu vezu, a nekoliko meseci kasnije maneken se sa Cetinja preselio u Beograd, gde je sa voljenom rado obilazio poznate prestoničke splavove. Kapisoda je u oktobru 2008. godine priznao medijima da je takođe do ušiju zaljubljen u dugonogu lepoticu i da je ponosan što ga je Ksenija upoznala sa svojom mamom Ljubicom.

- Znam da mi sada mnogi muškarci zavide, ali mislim da smo savršen par. Iako sam mlađi od nje deset godina, to nam ne predstavlja smetnju, jer je Ksenija je dobra osoba i veliki drug - izjavio je tada mladi maneken. Kapisoda je rekao i da se manekenstvom bavim iz hobija, jer studira poslovni menadžment i nameravam time da se bavi.

Filip je u društvu bio poznat kao dobar i miran dečko, ali je za sebe govorio da je uporan i tvrdoglav, kao i da mu je životna motivacija da postane popularan. Sa tim se definitivno nije slagala atraktivna Ksenija, koja je zbog dugogodišnjeg iskustva na estradi smatrala da on nije spreman da se nosi sa sedmom silom.

Kada joj je saopštio da želi da učestvuje u trećoj sezoni serijala VIP Veliki brat 2009. godine, ona je razočarana njegovom odlukom stavila tačku na njihovu strasnu romansu, u želji da ga odvrati od te ideje. Međutim, mladi par se ipak pomirio neposredno pred Filipov ulazak u najpoznatiju kuću na Košutnjaku početkom marta, gde je tokom jednomesečnog boravka važio za jednog od favorita. Iako se očekivalo se da će mu se u kući pridružiti i Ksenija, pevačica je, revoltirana pričama da je njen dragi imao seks sa ukućankom Miom Borisavljević, počela da se viđa, bar kako su mediji tvrdili, sa bivšim fudbalerom FK kluba Radnički Nemanjom Pavlovićem.

I dok je Filip tokom boravka u kući govorio da je u vezi sa Ksenijom, ona je paralelno u javnosti tvrdila da su raskinuli. Osim što ga je okarakterisala kao žigola, Ksenija je u emisiji Vi pitate na TV Pink početkom aprila otkrila da su se ona i Filip šamarali.

- Filip voli da ga šamaraju, pa sam to i radila. Kada smo počeli da se zabavljamo, mnogi su me pitali šta mi to treba i da li sam normalna. Meni je sa njim bilo lepo. Mada, umeli smo i da se potučemo. Ja ga lepo izezam, a onda ga išamaram i prebijem. Pesnice i šamari... On to voli - pričala je tada Ksenija, dodajući da je na njihov raskid uticala razlika u godinama.

- Nije to mala razlika, čitava decenija. Njemu treba još iskustva, još je mala beba. Da ima trideset godina, odmah bih se udala za njega – rekla je tada poznata denserka.

Kada je Filipu u direktnom prenosu finalne emisije VIP Veliki Brat voditeljka Marijana Mićić saopštila da ga je Ksenija ostavila, bio je potpuno zatečen, ali mu se osmeh vratio na lice kada je čuo da je rekla da je odličan ljubavnik.

Po njegovom izlasku iz kuće Velikog brata oboje su razmenili žestoke reči preko medija, a dvadesetdvogodišnji Cetinjanin rekao je da je veza sa Ksenijom za njega definitivno prošlost. Ipak, tih dana odlučio je da se trajno nastani u Beogradu. Tada su ga povezivali sa izvesnom dvadesetdvogodišnjom manekenkom iz Milana, dok je Kseniji pripisana veza sa bivšim golmanom Crvene Zvezde Bobanom Bajkovićem. Spekulisalo se i da je mlađani Crnogorac u tajnoj vezi sa pevačicom Gogom Sekulić, što je on demantovao rekavši da mu je bliska drugarica. Tabloidi su uveliko pisali i da je zaljubljen u folk divu Cecu Ražnatović koju je upoznao na proslavi rođendana njene sestričine Helene.

Tokom leta nastavio je da puni stranice tabloida kada je otkriveno da se provodi sa pedesetšestogodišnjom udovicom iz Milana i vlasnicom jedne italijanske modne kuće Evom Gonzales.Tim povodom nastavljene su međusobne prozivke u medijima između njega i Ksenije, a on je u jednom intervjuu polovinom septembra optužio da je davno bila u vezi sa Gagijem Đoganijem, dok je još bio u braku sa Anabelom.

Uprkos neprekidnim svađama, Filip i Ksenija sreli su se 14. decembra 2009. godine na promociji novog albuma Marije Šerifović, nakon čega su obnovili svoju burnu romansu i ponovo dospeli u žižu domaće javnosti. Nekoliko dana kasnije, isprovocirana njegovim izjavama u kojima je nazvao beskrupuloznim makroom i očajnicom koja je ljubomorna na njegovu vezu sa Ksenijom Pajčin, Eva Gonzales osumnjičila je Filipa za krađu, otkrivši da ga je finansijski podržavala, ali i sve druge detalje njihove veze. Međutim, stasiti maneken nije se mnogo obazirao na to, jer je uživao u obnovljenoj romansi sa Ksenijom.

Njihova sreća na trenutak je narušena saobraćajnim udesom krajem januara, kada je Kapisoda zbog klizavog puta izgubio kontrolu nad vozilom u selu Lisović, a prošli su sa lakšim povredama.

Ipak, prema rečima njegovih prijatelja, brojne trzavice u vezi sa Ksenijom mnogo su uticale na Filipa. Poslednjih meseci bio je čudan, tužan, depresivan i mnogo nervozan. Govorio je da ne može da živi sa Ksenijom, ali ni bez nje, jer ih vezuje navika koju ne mogu da prekinu. Navodno, ona mu je branila i druženje sa prijateljima, ali mladi maneken je uprkos konstantnim svađama pod svaku cenu želeo da budu zajedno.

- Ubiću se ako me ostavi. Volim je najviše na svetu. Ne mogu da živim bez nje. Ubiću se - plačući je rekao Filip 14. marta uveče Goranu Stojićeviću Karameli, ispred zgrade u kojoj je živela Ksenija, nakon što je policija intervenisala na poziv komšija, jer je razvalio vrata njenog stana. Iako su se iste večeri ponovo pomirili, tragičan rasplet strasne ljubavi usledio je dva dana kasnije.

Šesnaestog marta oko 16: 30 Filip je prvo pucao iz pištolja u Kseniju, a potom i sebe. Vest o tragediji na Voždovcu potresla je čitavo Cetinje, gde je on zapamćen kao dobar i miran dečko, koji je često dolazio u posetu kod roditelja. Njegova sahrana je u petak 19. marta na gradskom groblju u Cetinju.

Jelena Kulović

makonda-tracker