da l' je moguće?

STRAST, ALKOHOL, KOCKA I ŽENE bili su mu sve: Život na dnu ispijene čaše Tome Zdravkovića

1

Tridesetog septembra navršava se 27 godina od smrti čuvenog pesnika, kantautora i boema, koji je napisao neke od najlepših hitova narodne muzike koji su popularni i danas. Trećeg oktobra u 12 časova na Centralnom groblju biće održan pomen u znak sećanja legendu narodne muzike.

NAJTUŽNIJA PESMA


Kada je prvi put otišao na nastup u Crnu Goru, sačekale su ga loše vesti.

 

 Jednog dana vraćajući se sa plaže, svratio sam do recepcije. Kažu: Imaš telegram. Meni se godinama niko nije javljao, ni od kuće niti s bilo koje strane. Ma, ni moji iz Pečenjevca nisu mogli da znaju gde sam. Ja sam se od njih otkačio i išao od kafane do kafane, po celoj zemlji. Uzmem telegram, a u njemu stoji da se hitno javim jednom lekaru u sarajevskoj bolnici. Lekar koji je poslao telegram dodaje da je Slavica teško bolesna i želi da me vidi. To me je totalno šokiralo", evocirao je uspomene u jednom intervjuu.

Otišao je u Sarajevo i želeo da bude pored Slavice. Međutim, niko ga u tom gradu nije hteo kao pevača. Morao je opet u Bristol, u Tuzlu, gde mu je nekoliko dana kasnije stigao telegram sa obaveštenjem da je Slavica umrla. Tako je nastala njegova možda najtužnija pesma Buket belih ruža.

 

Nastavak životne priče i fotografije pogledajte na sledećoj strani...

 

makonda-tracker