icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

Progovorio o odnosu sa ćerkom

Milan Štrljić: Ćerka Iva nasledila je moju umetničku crtu

Glumac objašnjava zašto ne veruje da će ikada deliti platno sa svojom naslednicom i koleginicom Ivom Štrljić, opisuje kakva je sudbina umetnika i otkriva da ga je vest o smrti kolege Dragana Nikolića veoma potresla
foto: Aleksandar Krstović Za Tv Pr
foto: Aleksandar Krstović Za Tv Pr
Jedna od velikih zvezda bivše Jugoslavije, glumac Milan Štrljić (63), trenutno se druži sa publikom u Srbiji u novoj seriji Kud puklo da puklo koja se emituje na TV Prva. Iako ga televizijska publika najviše pamti po seriji Bolji život, glumac otkriva zašto ne očekuje da u srpskoj prestonici ponovo nešto snima.

- Nikada me niko nije zvao iz Beograda, teško da ćete me videti. Jednom davno samo sam od Ljubiše Samardžića dobio poziv, ali tada sam bio upravnik pozorišta. Često vidim na Klasiku TV neki svoj stari film. Mnogo sam stvari napravio, pogledajte samo Bolji život koliko se reprizira – rekao je Milan za dnevni list Kurir. Štrljić je, pored rada na seriji, bio i profesor glume u Splitu, a kaže da će mali broj njegovi učenika moći da se bavi poslom za koji su se školovali.

- Umetnost je rizik. Sada smo deo Evropske unije i izloženi smo tržištu, a ono će svemu presuditi, pa i nama umetnicima. Znam da ovo zvuči surovo, ali pozorišta koja su ovako organizovana, neće još dugo trajati. Ne budemo li našli prostor na tržištu, polako ćemo nestati. Ja sam ipak optimista jer za glumu čak ne trebaju ni dve daske ili tekst. Od toga se može dobro živeti, a dokle god ima strasti, ima i smisla. Pojavilo se mnogo sjajnih mladih glumaca, oni sve znaju, naći će sebi prostor. Lošiji će morati, kao u Americi, da rade kao konobari i čekaju kasting – smatra Milan i ističe da podržava svoju ćerku Ivu u odluci da se, pored glume, bavi i spisateljskim radom.
 
foto: Privatna arhiva
- Iva je odmalena imala sklonosti ka pisanju i drago mi je što je prepoznala svoj talenat. Ona je nasledila moju umetničku crtu. Malo je verovatno da ću nekad igrati s njom, previše smo udaljeni jedno od drugog, a ja nemam vremena glavu da podignem – iskren je glumac kojeg je, kao i većinu njegovih kolega, potresla vest o smrti legendarnog Dragana Nikolića.

- Gaga mi je još u glavi. Srpsko glumište ostalo je bez velikog deteta i barda sedme umetnosti. Mileni sam posao telegram saučešća – rekao je Štrljić i otkrio da sigurno neće biti treće sezone popularne serije Kud puklo da puklo.

- Ne bih hteo da budem deo ove ekipe kad stvari krenu nizbrdo. Kvalitet ove serije leži u tome što smo uspeli da ispoštujemo i pravila struke. Kolege su uigrane i pomalo blesave. Bolje je da ostanemo u dobrom pamćenju nego da upropastimo stvari – smatra Štrljić.