Sahrana Majkla Džeksona u utorak

11
Porodica i fanovi oprostiće se od Džeksona na komemoraciji u Straples centru, a očekuje se da na sahranu kralja popa u LA dođe oko sto hiljada fanova
foto: Story arhiva
foto: Story arhiva

Iako su poslednjih dana mediji najavljivali da će telo pokojnog Majkla Džeksona biti izloženo na njegovom imanju Nedođija, porodica kralja popa dematovala je ovu tvrdnju i objavila da će komemoracija biti održana u utorak sedmog jula u Straples centru. Najavljeno je i da će 11 hiljada Džeksonovih najvernijih fanova dobiti besplatne ulaznice za komemoraciju, a svi oni koji ne uspeju da uđu u Straples centar, čiji je kapacitet 20 hiljada sedišta, moći će da gledaju direktan prenos na video bimovima koji će biti postavljeni oko arene. Komemoracija će početi u deset časova, a očekuje se da u Los Anđelesu zbog Džeksonove sahrane bude više od sto hiljada fanova. Mesto gde će superstar biti pokopan još nije poznato, ali je Džeksonova porodica istakla da će sahrani prisustvovati samo najuža rodbina i prijatelji.

Danas se u javnosti pojavio i video snimak probe koju je Džekson održao 23. juna, samo dva dana pred smrt. Ovaj video zapis sam po sebi demantuje glasine da je kralj pop bio u slaboj fizičkoj kondiciji, što potvruđuje njegovo izuzetno žustro igranje. Organizatori koncerta u Londonu, AEG Live, objavili su da imaju više od sto sati materijala snimljenog na probama koje bi prethodile koncertima u Londonu i da će ti video zapisi biti iskorišćeni za film i koncertni DVD koji će uskoro biti objavljeni. AEG Live najavio je i da će vratiti novac svima koji su kupili karte za Džeksonove koncerte.

makonda-tracker