detalji su uznemirujući

"Imala sam osećaj da je dogovoreno, kao da sam komad mesa": Bivša Epstajnova devojka optužila Trampa za uznemiravanje

0

Manekenka koja se početkom devedesetih viđala sa Džefrijem Epstajnom iznela je optužbe za uznemiravanje na račun Donalda Trampa, za koje njegov štab kaže da su izmišljotina u kampanji Kamale Haris.

Donald Tramp ponovo je optužen za seksualno uznemiravanje
Donald Tramp ponovo je optužen za seksualno uznemiravanjefoto: EPA-EFE/JIM LO SCALZO

Bivši predsednik Amerike i aktuelni predsednički kandidat Donald Tramp ponovo se suočava s optužbama za seksualno uznemiravanje.


Prema pisanju britanskog lista Guardian, nekadašnja manekenka Stejsi Vilijams ispričala je da je upoznala Trampa na božićnoj zabavi 1992. godine, kao i da joj ga je predstavio ozloglašeni, pokojni biznismen Džefri Epstajn, s kojim se viđala neobavezno u to vreme.


Bilo je vrlo jasno da su on i Donald veoma, veoma dobri prijatelji i da provode zajedno mnogo vremena – rekla je.

Tvrdi da ju je Tramp nekoliko meseci kasnije dodirivao na neprikladan način, a dodala je i da veruje da je u pitanju bila "uvrnuta igra" dvojice muškaraca.


Ona je podelila ovu priču na poziv organizacije pod imenom "Preživeli za Kamalu", manje od dve nedelje pre predsedničkihi izbora u SAD.

 

Stejsi Vilijams danas
Stejsi Vilijams danasfoto: Marion Curtris / Starpix / INSTAR Images / Profimedia

Trampova sekretarka za štampu Karolin Livit negirala je ove optužbe i izrazila sumnju na prvom mestu zbog toga što je priča potekla putem organizacije povezane s kampanjom Kamale Haris.


Ove optužbe, koje je iznela nekadašnja aktivistkinja za Baraka Obamu i izrečene u okviru kampanje Harisove dve sedmice pre izbora, nedvosmisleno su lažne – tvrdi ona. – Očigledno je da je ova lažna priča izmišljena u kampanji Harisove.


Nove optužbe protiv Trampa


Stejsi Vilijams, jedna od zvezda časopisa Sports Illustrated Swimsuit tokom devedesetih, izjavila je da se incident dogodio krajem zime ili početkom proleća 1993. godine, kada joj je Epstajn sugerisao da poseti Tramp kulu u Njujorku. Za Guardian je ispričala da ju je Donald Tramp pozdravio kad je stigla, povukao prema sebi i počeo da je dodiruje.

 

 

Prema njenim rečima, stavio joj je ruke na grudi, struk i zadnjicu, zbog čega se osećala "duboko zbunjeno" zbog svega što se dešava i veruje da su se Epstajn i Tramp osmehivali jedan drugom.


Džefri i ja smo otišli, a on me nije ni pogledao niti mi se obratio, a osetila sam njegov bes oko sebe. Kad smo sišli na trotoar, pogledamo me je ogorčeno i pitao: "Zašto si to uradila?" – kaže ona.


Učinio je da se osećam tako odvratno i sećam se da sam bila potpuno zbunjena – kaže Stejsi Vilijams.


– Osećala sam sram i gađenje i nakon što smo se rastali, imala sam osećaj da se to ponovo dešava, da su njegove ruke svuda po meni. Imala sam užasan osećaj u stomaku da je sve to dogovoreno, osećala sam se kao komad mesa – istakla je.

 

Donald Tramp odbacuje nove optužbe za seksualno uznemiravanje
Donald Tramp odbacuje nove optužbe za seksualno uznemiravanjefoto: EPA-EFE/JIM LO SCALZO

Ubrzo nakon incidenta, Epstajn i ona su raskinuli, a Vilijamsova kaže da je još uvek ima razglednicu koja prikazuje Trampovo imanje Mar-a-Lago na Floridi.


Stejsi, tvoj dom daleko od kuće. S ljubavlju, Donald – kaže da piše na njoj.

 

BONUS VIDEO

Šta je Donald Tramp obećao Ilon Masku ako postane predsednik?

 

makonda-tracker