fokus joj je na drugoj strani

S gađenjem diže ruke, gotova je "uloga mirotvorca": Kejt Midlton donela odluku o kralju Čarlsu, princu Hariju i Vilijamu

0

Pokušavala je godinama i konačno je podigla ruke sa gađenjem

KEJT MIDLTON NE ŽELI VIŠE DA IZIGRAVA MIROTVORCA
KEJT MIDLTON NE ŽELI VIŠE DA IZIGRAVA MIROTVORCA foto: Danny Lawson / PA Images / Profimedia

Svaki put kada su princ Hari, kralj Čarls III i princ Vilijam u istoj zemlji, mediji su puni naslova koji govore o tome hoće li se ili ne ponovo sresti.

 

Od intervjua vojvode i vojvotkinje od Saseksa sa Oprom Vinfri i Harijevih memoara, Spare tenzije ne jenjavaju. Ipak, svaki razdor u porodici nije bio Kejtin problem, ali se očekivalo da će ona da uskoči i bude takozvana "tapon zona".

 

Kristofer Andersen, autor knjige "Kralj", nedavno je rekao za Foks njuz da princeza od Velsa ima većih problema o kojima treba da brine dok nastavlja da se oporavlja od borbe protiv raka.

- Ideja da Kejt nekako još uvek ima vremena i energije da nastavi da igra mirotvorca je glupost - rekao je on.

 

- Pokušavala je godinama i na kraju je digla ruke, sa gađenjem. Učinila je svoje, ali to nije bilo dovoljno da izgradi most između Vilijama i Čarlsa s jedne strane i Harija s druge - autor je nastavio.

 

Kraljevski komentator Ričard Ficvilijams dodao je da je "porodica Velsa imala izuzetno tešku godinu" zbog princezine dijagnoze.

 

KEJT VIŠE NEĆE DA IZIGRAVA MIROTVORCA
KEJT VIŠE NEĆE DA IZIGRAVA MIROTVORCA foto: Danny Lawson / PA Images / Profimedia

- Ketrin će želeti da izbegne sve što promoviše negativnu energiju - rekao je on za Foks njuz.

 

Čini se da se će pokušati da izbegne svaki vid drame kako bi ostala na putu isceljenja. Kejt — koja je u martu objavila da joj je dijagnostikovan rak — objavila je da je završila hemoterapiju u dirljivom videu od 9. septembra.

 

- Učiniti sve što mogu da ostanem bez raka sada je moj fokus - rekla je ona u snimku, dodajući: - Iako sam završila hemoterapiju, moj put do izlečenja i potpunog oporavka je dug i moram da nastavim da se borim.

 

Od tada, princeza se tiho vraća kraljevskim dužnostima. Ona se 2. oktobra sastala sa tinejdžerkom koja takođe boluje od raka, Liz Haton.

 

PRINCEZA NEĆE DA BUDE VIŠE TAMPON ZONA MEĐU ZAVAĐENOM BRAĆOM
PRINCEZA NEĆE DA BUDE VIŠE TAMPON ZONA MEĐU ZAVAĐENOM BRAĆOM foto: Danny Lawson / PA Images / Profimedia

Princ i princeza od Velsa su se 10. oktobra iznenadno odlučili da se sastanu sa hitnim službama i porodicama dece ubijene u julskom napadu nožem u Sautportu u Engleskoj.

 

Sledeći događaj u kraljevskom kalendaru na kojem bi fanovi mogli da vide Kejt je njen godišnji božićni koncert u Vestminsterskoj opatiji. Princeza od Velsa je održala sastanak o planiranju događaja prošlog meseca.

 

Što se tiče odnosa kralja Čarlsa i princa Harija, izveštaji sugerišu da kralj ulaže povećane napore da upozna svoje unuke, princa Arčija i princezu Lilibet, koji žive na okeanu u Montesitu u Kaliforniji.

 

KEJT NE ŽELI VIŠE DA MIRI ZAVAĐENU BRAĆU I OCA
KEJT NE ŽELI VIŠE DA MIRI ZAVAĐENU BRAĆU I OCA foto: EPA-EFE/TOLGA AKMEN

I uprkos tome što su princ Hari i Megan Markl bili hiljadama milja daleko od kralja, to nije sprečilo vojvodu od Saseksa da ga poseti kada mu je dijagnostikovan rak ranije ove godine.

 

- Uskočio sam u avion i otišao da ga vidim čim sam mogao - rekao je princ Hari za "Good Morning America" u februaru, govoreći o dijagnozi svog oca i dodajući: - Vidi, volim svoju porodicu. Činjenica da sam mogao da uđem u avion i odem da ga vidim i provedem bilo koje vreme sa njim, zahvalan sam na tome.

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

Bonus video:

Srpski kreator o Kejt Midlton

 

makonda-tracker