potpuno iskren

"I da se dogovorim s porodicom, postoji treća strana i čini to nemogućim": Ko koči povratak princa Harija na dužnosti?

0

U intervjuu vojvoda je rekao kako stoje stvari i ko je zapravo kriv što on ima sve gore i gore odnose sa kraljevskom porodicom 

HARI KRIVI BRITANSKU ŠTAMPU ZA SVE VEĆI RAZDOR SA PORODICOM
HARI KRIVI BRITANSKU ŠTAMPU ZA SVE VEĆI RAZDOR SA PORODICOMfoto: EPA-EFE/Andy Rain

Otkako se princ Hari povukao sa svojih kraljevskih dužnosti pre više od četiri godine, stalno se spekuliše o tome da li bi vojvoda od Saseksa bio voljan da se vrati u Veliku Britaniju kako bi ponovo zvanično predstavljao krunu.

 

Hari je naglasio da, čak i dok radi van monarhije, ostaje posvećen "životu službe" i nastavlja da podržava dobrotvorne organizacije i ciljeve koji su mu važni, uključujući Sentebale i Invictus igre.

 

Diskusija o Harijevom povratku (na pola radnog vremena) ponovo je nastala kada su kralj Čarls i princeza Kejt bili na lečenju od raka i nisu mogli da ispunjavaju svoje javne dužnosti.

Iako su kraljevski izvori brzo odbacili ovu mogućnost, Hari se vratio u Veliku Britaniju da poseti svog oca ubrzo nakon što je saznao da monarh boluje od raka. Kasnije je izrazio zahvalnost za priliku da vidi Čarlsa, uprkos činjenici da se njih dvoje od tada nisu ponovo viđeni zajedno.

 

Kada su Harijevi memoari objavljeni početkom 2023. godine, tokom promotivnog intervjua Hari je upitan o mogućnosti povratka kraljevskim obavezama. Tada je vojvoda od Saseksa sažeo svoja osećanja po tom pitanju direktnim odgovorom sve objasnio:

 

PRINC HARI OPTUŽUJE MEDIJE DA MU PRAVE PROBLEME SA PORODICOM
PRINC HARI OPTUŽUJE MEDIJE DA MU PRAVE PROBLEME SA PORODICOMfoto: BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

- Ne. Mislim da to nikada neće biti moguće.

 

Zatim je dodao:

 

- Čak i ako postoji dogovor između mene i moje porodice, postoji treća strana koja će učiniti sve što može da se uveri da to nije moguće. Ne sprečava nas da se vratimo nazad, ali to čineći neizdrživim.

 

Treća strana o kojoj vojvoda priča je zapravo britanska štampa, protiv koje je Hari pokrenuo više sudskih postupaka u poslednjih nekoliko godina.

 

HARI VEĆ DUGO NIJE DEO KRALJEVSKE PORODICE I NE PLANIRA DA SE VRAĆA KRALJEVSKIM DUŽNOSTIMA
HARI VEĆ DUGO NIJE DEO KRALJEVSKE PORODICE I NE PLANIRA DA SE VRAĆA KRALJEVSKIM DUŽNOSTIMA foto: EPA-EFE/STRINGER

Tokom intervjua za "Dobro jutro Ameriko", uprkos rezervi prema povratku u kraljevsko okrilje u pogledu službenih dužnosti, on je izrazio nadu u „pomirenje“ sa svojim bratom princom Vilijamom i ostalim članovima porodice.

 

- Nadam se da ćemo ponovo biti na istoj klupi. Jer, znate, ako postoji nešto što će uplašiti britansku štampu više od svega, to je da Vilijam i ja budemo usklađeni - dodao je vojvoda od Saseksa. 

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

Bonus video:

Stručnjak za govor tela o Hariju i Megan 

 

makonda-tracker