nova drama supermodela

Postala viteškinja i zaplakala na dan kad je otkrivena prevara: Naomi pare humanitaraca trošila na cigare, spa, hotel...

0

Supermodel Naomi Kembel juče je doživela veliku čast u Francuskoj, nekoliko sati nakon što je objavljeno da je novac dobrotvorne organizacije koju je predstavljala 10 godina trošila na svoje privatne potrebe. 

Naomi Kembel bila je dirnuta priznanjem francuskog Ministarstva kulture na dan kad su otkrivene malverzacije u njenoj humanitarnoj organizaciji
Naomi Kembel bila je dirnuta priznanjem francuskog Ministarstva kulture na dan kad su otkrivene malverzacije u njenoj humanitarnoj organizacijifoto: Anne-Christine POUJOULAT / AFP / Profimedia

Britanskoj manekenki Naomi Kembel zabranjeno je da narednih pet godina predstavlja dobrotvornu organizaciju čije zaštitno lice je bila 10 godina. Razlog – finansijske malverzacije.


Kako prenosi The Guardian, organizacija "Fashion for Relief" je samo mali deo novca zarađenih revijama priređenih u humanitarne svrhe proteklih godina zapravo uplatila za pomoć onima kojima je to potrebno.


Ostatak novca, i to desetine hiljada funti, trošen je na smeštaj u luksuznom hotelu u Kanu, cigarete, spa tretmane i obezbeđenje Naomi Kembel, dok su jednoj od njenih saradnica neovlašćeno uplaćene stotine hiljada funti.

Regulator je tražio objašnjenje od poverenika, ali je rečeno da nisu dostavljeni dokazi koji bi podržali njegovo objašnjenje da troškove hotela obično pokriva donator dobrotvorne organizacije, pa da zato nju ne košta ništa.

 

Naomi Kembel na crvenom tepihu
Naomi Kembel na crvenom tepihufoto: Alberto Terenghi / ipa-agency.ne / PA Images / Profimedia

Prema AP-u, Naomi Kember (54) rekla je da je "izuzetno zabrinuta" nalazima regulatora i da je u toku istraga i s njene strane.


Sve je otkriveno nakon istrage Komisije za dobrotvorne fondove, koja je došla do saznanja da organizacija nema toliko novca koliko je zaradila od raznih događaja. Nadzorni organ uspeo je da vrati skoro 50.000 funti, pa je tu svotu podelio za uplete organizacijama "Save the Children" i "Mayor’s Funs for London".


Bjanka Helmih, saradnica Naomi Kembel, tokom protekle dve godine je od ove organizacije primila u 290.000 funti, pa je uklonjena je s funkcije poverenika dobrotvorne organizacije na devet godina, dok je izvesnoj Veroniki Čo zabranjeno da bude deo ove organizacije naredne četiri godine.

1 / 7 Foto: Cinzia Camela / Zuma Press / Profimedia

Reakcija Naomi Kembel

 

Juče, baš kada su objavljene ove vesti, Naomi Kembel je u Parizu franusko Ministarstvo kulture imenovalo za viteškinju Reda umetnosti i književnosti za doprinos francuskoj kulturi.


Upravo sam danas saznala za ove nalaze i izuzetno sam zabrinuta, mi s naše strane istažujemo jer nisam imala kontrolu nad svojom dobrotvornom organizacijom, pa dajem sve u ruke advokatu – rekla je tada manekenka.


Ona se kroz suze zahvalila svojoj porodici što je bila njena nepokolebljiva podrška i temelj, kao i svojoj modnoj porodici koju je izgradila tokom karijere.

 


Napravila sam pažljivo biranu porodicu u modnoj industriji, za koju bi neki rekli da smo vrlo prevrtljivi. Mogu vam reći da to nije istina – zaključuje supermodel.
 

 

BONUS VIDEO

Iskustvo poznatog telohranitelja s Naomi Kembel

 

makonda-tracker