divan prizor

Dirljiv snimak s porodičnog slavlja topi srce: Sofija Loren je napunila 90 godina i još uvek je lepša od najlepših

0

Možda je 90-godišnjakinja, ali legendarna glumica još uvek se kao dete raduje i uzbuđeno osvrće na svom rođendanskom slavlju, otkrio nam je simpatičan snimak Đorđa Armanija.

Sofija Loren u filmu 'Arabeska' (1966), u Dior haljini Marka Boana
Sofija Loren u filmu "Arabeska" (1966), u Dior haljini Marka Boanafoto: Courtesy Everett Collection / Everett / Profimedia

Italijanska filmska diva Sofija Loren nedavno je proslavila 90. rođendan, nakon zdravstvenih problema koje je imala protekllih godinu dana.


Ona je u septembru 2023, nakon svog 89. rođendana, pala i doživela prelom kuka i butne kosti u svom domu u Ženevi, nakon čega je bila posvećena oporavku.


Oskarovka se danas oseća daleko bolje nego prošle godine u ovo vreme, pa je sa svojom porodicom i prijateljima u velikom stilu obeležila jubilarni 90. rođendan.

Njen prijatelj i vršnjak Đorđo Armani podelio je na Instagramu atmosferu sa slavlja i pokazao dirnutu i uzbuđenu glumicu kako se osmehuje dok joj svi tapšu, a u pozadini se čuju zvuci arije.

 


Sofija Loren je tom prilikom nosila svetlucavi, srebrni autfit iz linije Giorgio Armani Privé, a svoje izdanje je upotpunila dijamantskom ogrlicom i minđušama.

@calcionapoli24tv 🎂 La grandissima Sofia #Loren ha compiuto 90 anno, e ha festeggiato questo grande traguardo con le persone importanti della sua vita. Tra queste vi era anche il presidente #DeLaurentiis accompagnato da sua moglie Jacqueline 🩵 #ADL #Napoli #CalcioNapoli24 #CN24 #CN24TV ♬ suono originale - CalcioNapoli24.it

Velika karijera i beskrajna lepota Sofije Loren


Rođena je u Rimu kao Sofija Vilani Šikolone, a na početku karijere je predstavljana kao Sofija Lacaro, da bi joj producenti potom izmislili prezime Loren, inspirisani švedskom glumicom Martom Toren.


Kao dete je odrastala u siromašnoj porodici, kakvih je tokom Drugog svetskog rata u Italiji bilo mnogo, a sa samo šest godina je doživela da je šrapnel pogodi u bradu. U detinjstvu nije važila za lepoticu, ali se kao tinejdžerka gotovo preko noći promenila, pa je kao 14-godišnjakinja osvojila drugo mesto na takmičenju za mis. Već naredne godine zakoračila je u svet glume, a lepota je postala jedan od njenih vodećih aduta.

1 / 6 Foto: Twentieth Century Fox Film Corpo / AFP / Profimedia

Tokom višedecenijske karijere snimila je desetine filmova, a Oskara za najbolju glumicu osvojila je ulogom u ratnoj drami "Dve žene" (1960). Bio je to prvi oskar dodeljen umetniku za izvođenje na nekom jeziku osim engleskog. Potom je za najprestižnije filmsko priznanje nominovana i za ulogu u "Braku na italijanski način" (1964), a 1991. dodeljen joj je počasni Oskar.

 

Sofija Loren zasnovala je porodicu s Karlom Pontijem
Sofija Loren zasnovala je porodicu s Karlom Pontijemfoto: KEYSTONE Pictures USA / Zuma Press / Profimedia

Život joj je obeležila ljubav s Karlom Pontijem, s kojim je dobila dvojicu sinova.

 

BONUS VIDEO

Pravo ime Eve Ras

 

makonda-tracker