"dokaz da muškarci treba da se šminkaju"

Znate li zašto se Tramp šminka i kako zapravo izgleda? Na debati je imao toliko pudera da je bio tamniji od Kamale Haris

0

Izgled nekadašnjeg predsednika Amerike i novog predsedničkog kandidata uvek je zanimljiv medijima, a njegovo lice na debati održanoj pre nekoliko dana izmamilo je mnogo komentara.

Donald Tramp često nosi šminku na svojim javnim nastupima
Donald Tramp često nosi šminku na svojim javnim nastupimafoto: EPA-EFE/JIM LO SCALZO

Kandidat republikanaca Donald Tramp i kandidatkinja demokrata Kamala Haris u trci su za predsednički mandat u Beloj kući, a oni su pre nekoliko večeri u Filadelfiji imali prvi javni okršaj licem u lice.


Debate predsedničkih kandidata privukla je mnogo pažnje i komentara širom sveta iz više razloga, a jedan od njih je – izgled Donalda Trampa. Tačnije, njegov make-up look.


Bivši predsednik SAD preplavio je društvenu mrežu Iks jer su mnogi primetili da je imao više puta nego inače, toliko da je, kako je jedna korisnica primetila, izgledao tamnije od Kamale Haris, žene koja ima afroameričko i indijsko poreklo.

"Zašto ga puštaju da ovakav ide pred kamere?", "Melanija, ovaj čovek te opet blamira!", "Izgleda kao našminkana sirova piletina", "Tramp liči na rakuna"... neki su od komentara.

1 / 5 Foto: EPA-EFE/JIM LO SCALZO

Zašto se Tramp uopšte šminka?


Donald Tramp godinama privlači pažnju svojim preterivanjem s puderom, a u više navrata je koristio narandžaste tonove, čime je postizao pomalo komičan efekat.

Poznato je da biznismen i političar ima rozaceu, hronično, zapaljensko oboljenje kože koje pogađa kožu lica i uglavnom se javlja u vidu crvenih pečata na koži. Nije reč o ozbiljnom stanju, iako rozacea može da izazove svrab, bol, peckanje, upale, otoke i akne, koa i suvoću kože i crvenilo koje se pogoršava iz više razloga.


Njegov dugogodišnji lekar dr Harold N. Bornstajn izjavio je tokom Trampovog mandata u Beloj kući da je njegovo stanje pod kontrolom, a stručnjaci veruju da to što bivši predsednik koristi šminku nema veze s ovom bolešću.

 

Donald Tramp često nosi šminku na svojim javnim nastupima
Donald Tramp često nosi šminku na svojim javnim nastupimafoto: EPA-EFE/CJ GUNTHER

Kako je dermatološkinja s Jejla dr Ketlin Suoci izjavila za Business Insider 2018, iako je poznato da Tramp ima rozaceu, njegov ten nema veze s njom, već veruje da on šminkom prekriva keratozu.

 

Ovo stanje, poznato još kao "staračke bradavice", ispoljava se benignim tumorima po koži koji se javljaju posle treće decenije života, uglavnom po licu, kosmatim delovima glave, podlakticama, šakama i gornjem delu trupa.


Kako Tramp izgleda bez šminke?


Iako je poznato da, pored toga što se šminka, Tramp povremeno posećuje i solarijum, on uglavnom ima izrazito svetao ten.


Kada se pojavljuje u javnosti, on se uglavnom trudi da mu lice izgleda tamnije, pa nije retkost primetiti na njegovim sakoima mrlje od pudera, ali je jednom prilikom 2022. viđen u potpuno prirodnom izdanju. Tramp je tada fotografisan u Nju Džerziju dok je s prijateljima izgrao golf, a nosio je jednostavnu polo majicu i promotivni kačket njegove kampanje "Make America Great Again".

Čim se pojavila na društvenim mrežama, ova fotografija se munjevito proširila, a mnogi njegovi protivnici upoređivali su ga sa zombijima iz popularne serije "Okružen mrtvima", dok je nemali broj ljudi istakao da je Tramp neprepoznatljiv bez šminke, kao i da je on dokaz da i muškarci moraju da nose pudrijeru sa sobom.

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

"Kamala je pobedila ključnim temama"

 

makonda-tracker