diskretno, ali efektno

Kakvu tajnu kriju biserne minđuše Kamale Haris? Političarka poslala poruku bez da je rekla i jednu jedinu reč

0

Mnogi kažu da joj je bilo mnogo važnije šta će da kaže od toga šta nosi, ali je ipak uspela da da podršku osobama koje su njoj najvažnije u životu 

O MINĐUŠAMA KAMALE HARIS PRIČA SVET
O MINĐUŠAMA KAMALE HARIS PRIČA SVET foto: SAUL LOEB / AFP / Profimedia

Posle četiri godine, potpredsednica Kamala Haris se vratila u kampanju. Nakon odlaska predsednika Džoa Bajdena iz predsedničke trke 21. jula ona je preuzela ulogu demokratskog kandidata.

 

Njena debata sa Donaldom Trampom uzdrmala je svet, a ona je još jednom pokazala koliko joj je važno da osim dobrog govora i dobre debate bude i dobro obučena.

 

Ovog puta njena odevna kombinacija bila je balans sofisticiranosti i stila. Ovog puta izbor je pao na klasično teget odelo i bluzu, ali veliku pažnju izabrale su i naušnice, koje su nosile posebnu poruku.

Iako nije iznenađenje što je Kamala ponela odelo, jer ih često nosi na ovakvim događajima, ono što je sve oduđevilo jeste činjenica da je ponela biserne minđuše koje su bile oda sestrinstva Alpha Kappa Alpha, čiji je simbol upravo biser. Kamala ih često nosi kao znak solidarnosti sa svojim sestrama.

 

Osim bisernih minđuša Kamala je ovog puta svoj stajling upotpunila i zlatnim narukvicama, prstenjem i malom zlatnom iglom za američku zastavu. Kosu  je uvila u meke lokne koje je pustila da slobodno padaju niz njena ramena.

KAMALIN STAJLING JE BIO SVEDEN, A MINĐUŠE EFEKTNE I S PORUKOM
KAMALIN STAJLING JE BIO SVEDEN, A MINĐUŠE EFEKTNE I S PORUKOM foto: SAUL LOEB / AFP / Profimedia

Njenog stajlinga dotakla se i modna urednica sajta ELLE UK Klementina Džekson:

 

- Kamalin izbor klasičnog crnog odela za sinoćnu debatu bio je značajan. Ne samo da je pružio vizuelni kontrast Trampovom izgledu, već je takođe poslao poruku da je ona tu da prione na posao, i da je želela da fokus bude na rečima, a ne na odeći – baš kao što bi trebalo biti.

 

Poslednjih nedelja, Haris je dala do znanja da podržava ženske dizajnere. Na primer, u avgustu je otvorila i zatvorila Demokratsku nacionalnu konvenciju noseći Hloe odela po meri, koja je dizajnirala nedavno imenovana kreativna direktorka Čemena Kamali.

 

KAMALA HARIS POSLALA PORUKU SESTRAMA
KAMALA HARIS POSLALA PORUKU SESTRAMA foto: Gripas Yuri/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Životna priča Kamale Haris je veoma interesantna, a ovo je samo kratak osvrt na nju.

 

Majka Kamale Haris je tamilskog porekla. Iz Indije je došla da bi se školovala, upoznala je svog muža, profesora ekonomije sa Jamajke, a onda su stigla deca.

 

Kamala i njena sestra Maja rasle su uz roditelje koji su bili  borci za ljudska prava, a od malih nogu paralelno su posećivale i baptističku crkvu i hinduistički hram. Sada je možda jasno zbog čega Kamala s tolikim žarom drži govore o ovim temama i zbog čega se od malih nogu videlo da je spremna za velika životna dela i poduhvate o kojima danas priča ceo svet. 

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

Bonus video:

Kamala pobedila Trampa u svim ključnim temema u debati 

 

makonda-tracker