iznenadićete se

Kažu da ih je volela više od vlastite dece: Gde su i kako žive mezimci kraljice Elizabete II nakon njene smrti?

0

Pokojna kraljica za života imala je preko 30 pasa, koji su zajedno sa njom svuda putovali privatnim avionom.

Kraljica Elizabeta gajila je veliku ljubav prema psima
Kraljica Elizabeta gajila je veliku ljubav prema psimafoto: BBC, Youtube Printscreen

Nakon smrti kraljice Elizabete II, jedna od najneizvesnijih odluka bila je kome će pripasti njeni voljeni psi rase korgi.

 

Kraljica poznata po svojoj ljubavi prema ovoj rasi, tokom života imala je preko 30 korgija koji su bili njeni stalni pratioci i koji su, u određenoj meri, postali simbol njenog identiteta.

 

Ovi psi uživali su posebne privilegije, pa su čak i privatnim avionom putovali zajedno sa njom.

 

Međutim, malo ko je očekivao da će kraljica svoje najdraže ljubimce poveriti bivšoj snaji Sari Ferguson vojvotkinji od Jorka.

 

Sara, zajedno sa svojim bivšim mužem princom Endruom, kraljičinim omiljenim sinom, oduvek je bila kontroverzna figura u britanskoj kraljevskoj porodici.

 

Njihov brak, ali i ponašanje nakon razvoda često su bili u suprotnosti sa strogim protokolima i pravilima monarhije. Uprkos tome, kraljica je gajila duboku naklonost prema oboma.

 

Elizabeta se nije odvajala od svojih pasa
Elizabeta se nije odvajala od svojih pasafoto: David Parker / Alamy / Alamy / Profimedia

Odluka da svoje pse poveri Sari Ferguson svedoči o posebnom odnosu između njih dve. Kraljica je Saru uvek smatrala osobom od poverenja, nekoga ko će pružiti ljubav i pažnju njenim psima, čak i nakon njenog odlaska.

 

Korgiji sada nastavljaju svoj život u krilu vojvotkinje od Jorka, koja se pobrinula da im obezbedi sve što su imali i dok je kraljica bila živa.

Kraljica je obožavala svoje korgije
Kraljica je obožavala svoje korgijefoto: PA / PA Images / Profimedia

Juče je Sara na svom Instagram profilu povodom Međunarodnog dana pasa podelila fotografiju sa Sendi i Mjuikom, korgijima koje su kraljici svojevremeno darovali ona i princ Endru.

 

– Svima vama i vašim čupavim prijateljima želim srećan Međunarodni dan pasa. Za bezuslovnu ljubav, odanost i radost koju unose u naše živote, Sendi i Mjuik danas će dobiti posebne poslastice – napisala je vojvotkinja od Jorka ispod idilične fotografije. 

 

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Šta se krije iza fotošopirane slike Kejt?

 

makonda-tracker