da li ste je pročitali?

O ovom citatu ćete razmišljati danima: Tamara Vučić otkrila koja je njena omiljena knjiga (i svako treba da je pročita)

7

Tamara Vučić je ljubiteljima knjiga otkrila koje je njeno omiljeno književno delo, a reč je o klasiku srpske književnosti XX veka.

Tamara Vučić voli da čita  i kao omiljenu knjigu je birala jedan klasik
Tamara Vučić voli da čita i kao omiljenu knjigu je birala jedan klasikfoto: Antonio Ahel/ATAImages

Prva dama Srbije Tamara Vučić naš je sjajan reprezent u svetu kada je u pitanju diplomatija, obrazovanje i humanitarni rad.

 

Ona je nedavno boravila u Parizu na otvaranju "Srpske kuće", a potom je prisustvovala i Olimpijskim igrama, gde je bodrila Novaka Đokovića u polufinalnom meču sa Lorencom Muzetijem, a on je kasnije osvojio zlatnu medalju u finalu sa Karlosom Alkarazom.

 

Tamara je visoko obrazovana žena otvorenog uma, pa povremeno podeli vredne savete i preporuke sa svojim pratiocima na društvenim mrežama.

 

Osim toga, Tamara se nekada bavila i novinarstvom, te ne čudi da je ona i te kako načitana.

 

9. avgusta se obeležio nezvanični dan ljubitelja knjiga, pa su pojedine prve dame i gospoda govorili o tome koja knjiga im je omiljena.

 

U ovom društvu se našla i Tamara Vučić, koja je podelila da je njena omiljena knjiga "Blago cara Radovana", koju je napisao Jovan Dučić.

 

— Moj izbor je "Blago cara Radovana" Jovana Dučića, knjiga o mudrosti i lepoti, ispunjena filozofskim refleksijama o univerzalnim temama. "Mudar čovek ne neguje mržnju, pošto nas ono što ne volimo povređuje više nego naši neprijatelji. Ako pričate loše o nekome i osećate se loše i ogorčeno, pričajte lepo o toj osobi i osetićete mir, pa čak i ponos zbog svojih osećanja, ne samo reči — napisala je Tamara Vučić, a prenela je Instagram stranica summit_flg.

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

Bonus video

Redovi na Sajmu knjiga

 

makonda-tracker