nije uvek bilo lako

Uvredljiv nadimak od 3 reči ju je boleo: Kako je Kejt Midlton reagovala na pokušaj Vilijamovih prijatelja da je ismeju?

0

U danima kada je bila samo devojka budućeg kralja, Kejt Midlton, današnja princeza od Velsa, dobila je od "snobova" među prijateljima svog dečka surov nadimak, kojim su pokušali da je ismeju jer potiče iz radničke klase.

Kejt Midlton nije uvek bilo lako tokom ljubavi s princem Vilijamom
Kejt Midlton nije uvek bilo lako tokom ljubavi s princem Vilijamomfoto: Action Press / Shutterstock Editorial / Profimedia

Kejt Midlton i princ Vilijam u braku su od 2011, ali su pre velikog kraljevskog venčanja zajedno proveli mnogo godina, budući da su se zavoleli još tokom studentskih dana.


Za to vreme je princeza od Velsa prošla mnogo toga negativnog kao "obična smrtnica" koja je ušla u kraljevsku porodicu, najpoznatiju na svetu, a mnogi ne znaju da su neki od Vilijamovih prijatelja na početku njihove veze imali običaj da je – ismevaju zbog njenog skromnijeg porekla.


Kako piše britanski Mirror, "snobovi" u krugu prijatelja princa Vilijama smislili su za nju nadimak inspirisan time što je Kerol Midlton, njena majka, ranije radila kao stjuardesa.

Nadimak je, tvrdi kraljevska stručnjakinja Kejti Nikol, glasio "Doors to Manual", što je na engleskom jeziku poruka posade aviona nakon što se isključi automatski režim vrata i prelazi na ručni.

 

Princ Vilijam i Kejt Midlton zajedno su više od 20 godina
Princ Vilijam i Kejt Midlton zajedno su više od 20 godinafoto: EPA-EFE/FACUNDO ARRIZABALAGA

Nikolova tvrdi za podkast Vanity Fair Dynasty da Kejt Midlton nikada nije reagovala ljutnjom na ovaj pokušaj ruganja, ali jedna osoba bliska Palati kaže da su današnjoj supruzi princa Vilijama osećanja tada ipak bila povređena, iako nije dopuštala da se to primeti.


Nikada nisam video niti čuo da je izgubila živce – kaže neimenovani izvor za magazin Sunday Times i dodaje da je za to trebalo mnogo otpornosti i snage.

 

Zašto su nakratko raskinuli Kejt Midlton i princ Vilijam?


Ovaj nadimak je, inače, među teorijama o tome šta stoji iza čuvenog raskida Kejt Midlton i princa Vilijama 2007. godine, a u to veruje i kraljevski stručnjak Dankan Larkombe koji se pojavio u dokumentarcu "William & Kate: The Journey".

 

Pipa i Kejt Midlton u noćnom provodu pre Kejtine udaje za princa Vilijama
Pipa i Kejt Midlton u noćnom provodu pre Kejtine udaje za princa Vilijamafoto: Focus Pictures, PacificCoastNews / Pacific coast news / Profimedia

Međutim, on je dodao da je Palata "kategorički odbacila" da je raskid imao bilo kakve veze s poreklom Kejt MIdlton.


Kerol Midlton, majka buduće kraljice Velike Britanije, potiče iz radničke klase i potomkinja je siromašnih rudara i građevinaca, a karijeru je počela kao stjuardesa. Što se tiče njenog oca Majkla Midltona, on je bio dispečer aviona u kompaniji British Airways.

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

"Čarls će morati da vlada godinama"

 

makonda-tracker