divne želje

Najlepša kraljica na svetu je od danas – baka! Ranija od Jordana podelila emotivnu poruku nakon rođenja unučeta

0

Prestolonaslednik jordanskog trona i njegova supruga danas su dobili prvo dete, a njegovi roditelji – kralj Abdula II i kraljica Ranija od Jordana – podelili su tople čestitke.

Kralj Abdula II i kraljica Ranija od Jordana na krunisanju kralja Čarlsa III u Londonu 2023.
Kralj Abdula II i kraljica Ranija od Jordana na krunisanju kralja Čarlsa III u Londonu 2023.foto: Queen Rania Office / Zuma Press / Profimedia

Princeza Radžva al Husein, supruga princa Huseina, prestolonaslednika trona Jordana i sina kralja Abdule II i kraljice Ranije, donela je na svet prvo dete, javljaju jordanski mediji.


Kraljevski hašemitski dvor, koji administrativna i politička veza između kralja Jordana i države, podelio je u subotu ujutro zvanično saopštenje o rođenju princeze Iman bint al Husein, prvog deteta princa Huseina i princeze Radžve.


U njemu je istaknuto da je devojčica rođena danas, 3. avgusta, kao i njeno ime Iman.

 

Princ Husein od Jordana i princeza Radžva dobili su prvo dete
Princ Husein od Jordana i princeza Radžva dobili su prvo detefoto: Abd Rabbo Ammar/ABACA / Shutterstock Editorial / Profimedia


Jordanska kraljevska porodica objavila je snimak ponosnog tate kako drži u naručju ćerkicu i obraća joj se na arapskom jeziku.

Reakcija kralja i kraljice Jordana na vest o rođenju unuke


Vest o dolasku prvog prestolonaslednikovog deteta na svet objavljena i na zvaničnim profilima kraljevskog para na društvenim mrežama, a kralj Abdula oduševljen je što je od danas i deka.


Hvala Bogu koji nam je podario našu prvu unuku Iman bint al Husein. Čestitam Huseinu i Radžvi na rođenju deteta. Molim Boga da joj podari napredak i zaštiti nju i njene roditelje – poručio je jordanski kralj.

Sat vremena kasnije, oglasila se i njegova supruga kraljica Ranija od Jordana, koja je sada svom imenu dodala i titulu ponosne bake.


Hvala Bogu za njegove najveće darove. Ulepšali ste nam živote našom dragocenom unukom Iman. Neka nas Bog sve sačuva. Čestitam Huseinu i Radžvi i neka im Bog ispuni živote blagoslovima i zadovoljstvom – napisala je kraljica Jordana na društvenoj mreži Iks, nekadašnjem Tviteru.

BONUS VIDEO

Princ Filip i princeza Danica o kraljici Elizabeti II

 

makonda-tracker