"apsolutno sramotno"

Nekada je bila njihova MILJENICA: Kraljica Ranija na meti osude Zapada posle intervjua o sukobu Izraela i Palestine

0

Jordanska kraljica govorila je za CNN o situaciji u Pojasu Gaze i Izraelu, a reakcije javnosti nisu sjajne. Naprotiv, niužu se negativni komentari na račun žene koja je dugo na Zapadu izazivala samo divljenje.

Ranija od Jordana dala je intervju za CNN
Ranija od Jordana dala je intervju za CNNfoto: Youtube Printscreen, CNN

Kraljica Ranija od Jordana, supruga jordanskog kralja Abdule II, govorila je o ratu na Bliskom istoku za CNN, u intervjuu koji je dala novinarki Kristijan Amanpur.


Lepotica palestinskog porekla, čiji su roditelji izbeglice iz Palestine, od početka izbijanja novih sukova između Izraela i Hamasa poziva svet da zaštiti njen narod, a sada je isti stav ponovila i na američkoj televiziji.


Ranija od Jordana, donedavna miljenica zapadnih medija zbog njenog stila i humanitarnog rada, istakla je da svet ima dvostruke standarde kada je reč o saosećanju sa žrtvama rata.

 

Ona je rekla da "naravno da osuđuje Hamasovo ubijanje izraelskih civila", a većim delom intervjua je pričala o potrebi za podrškom Palestincima i zaustavljanju napada Izraela.


Kako piše Daily Mail, komentari na račun ovih izjava jordanske kraljice mahom su negativni.

 


Poštedi me svog besa dok živiš u luksuzu i odbijaš da primiš palestinske izbeglice – poručila je Alisa Fara Grifin, voditeljka emisije The View, dok je novinarka Kejti Pavlič otišla još dalje i nazvala intervju "apsolutno sramotnim".

 

Ona u potpunosti iskorišćava slobode koje su date ženama na Zapadu dok živi u luksuzu vladajući arapskom zemljom, iznosi nešto neutemeljeno na činjenicama i blati – napisala je na društvenoj mreži Twitter/X Pavličeva.

Komentari čitalaca ispod članaka u zapadnim medijima takođe su vrlo negativni, a naročito se to tiče dela intervjua u kom je kraljica Ranija dovela u pitanje postoje li dokazi da je Hamas "obezglavio bebe".

 

 

BONUS VIDEO

Usijanje o aktuelnoj situaciji

 

makonda-tracker