zastrašujuća slučajnost (i nije prvi put)

Podstakla je bizarne teorije zavere: Haljinu u kojoj je Kejt Midlton iznela Luija iz bolnice videli smo u čuvenom filmu

0

Pedeset godina pre nego što je supruga princa Vilijama izašla iz Bolnice Svete Meri noseći novorođenog princa u naručju odevena u šik crvenu haljinu, isti model videli smo u – "Rozmarinoj bebi".

Princ Vilijam i Kejt Midlton ispred bolnice posle rođenja princa Luija 2018.
Princ Vilijam i Kejt Midlton ispred bolnice posle rođenja princa Luija 2018.foto: EPA-EFE/WILL OLIVER

Kejt Midlton, supruga princa Vilijama i princeza od Velsa, žena je o čijem stilu može da se priča danima i opet kaže nedovoljno.


Pored toga što je u pitanju način odevanja koji je mešavina aktuelnih trendova u business chic oblačenju i modne klasike toliko efektan da bez Kejt nema liste najbolje odevenih žena planete, u pitanju je stil prepun simbolizma.


Bilo da nosi broš kojim odaje počast kraljici Elizabeti II ili haljinu koja je omaž princezi Dajani, o tome šta je obukla buduća kraljica Britanije uvek može da se kaže mnogo, a jednom prilikom je njen modni odabir privukao pažnju iz razloga koje sigurno nije očekivala.

Poznato je da Kejt Midlton, kao supruga budućeg kralja, u satima nakon porođaja izlazi iz porodilišta i pokazuje novorođeno dete svetu.

1 / 5 Foto: EPA/ANDY RAIN

Podrazumeva se – doterana, kao da nekoliko sati nije ranije nije prošla kroz najveći bol koji čovek može da iskusi.

 

Tako je bilo i nakon što je 23. aprila 2018. donela na svet svoje treće dete, princa Luija, a ispred Bolnice Svete Meri izašla je u haljini koju je kreirala Dženi Pekam, njena omiljena dizajnerka.

1 / 7 Foto: EPA-EFE/ANDY RAIN EPA-EFE/ANDY RAIN

Reč je o crvenoj kreaciji do kolena, jednostavnom modelu koji pada pored tela i ima 3/4 rukave i starinsku, heklanu belu kragnicu. Mnoge je ovo izdanje podsetilo na izdanje u kom je princeza Dajana izašla iz iste bolnice da pokaže tek rođenog princa Harija 1983.

Ipak, Kejtina haljina još sličnija onoj koju je glumica Mia Farou nosila u filmu "Rozmarina beba" (1968) Romana Polanskog.

Zanimljiva koincidencija primećena je nekoliko nedelja nakon Luijevog rođenja, a društvenu mrežu Iks (tadašnji Tviter) preplavile su pošalice na račun sličnosti haljina Kejt Midlton i filmskog kostima slavne glumice.

 

S obzirom na to da je glavni lik u čuvenom hororu žena koja nosi Satanino dete, mnogima je ovo poslužilo za neukusne šale na račun britanske kraljevske porodice i malog princa Luija, a nemali broj ljudi je istakao da veruje da Kejt Midlton ima mračan smisao za humor, te da ovo nije bio slučajan izbor.

 

Pored šala, našlo se mesta (naravno) i za mnoge teorije zavere, jer Rozmari u filmu nosi antihrista i dete lidera jezivog kulta, pa su mnogi tvrdili da Kejt želi nešto da poruči javnosti.


Štaviše, to nije bio ni prvi put da suprugu princa Vilijama upoređuju s likom Rozmari koju je odigrala Mia Farou! Naime, na krštenju princeze Šarlot 2015. Kejt gurala svoju ćerku u retro kolicima....

 

Krštenje princeze Šarlot (Kejt Midlton sa bebom Šarlot u retro kolicima, okružena princem Vilijamom i princem Džordžom)
Krštenje princeze Šarlot (Kejt Midlton sa bebom Šarlot u retro kolicima, okružena princem Vilijamom i princem Džordžom)foto: EPA/MATT DUNHAM / PA

... nakon čega su društvene mreže preplavile fotografije legendarnog postera za "Rozmarinu bebu" na kom je prikazan sličan model.

Očigledno Kejt Midlton obožava vintidž stil i šezdesete!

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Šta je Čarls rekao Vilijamu na krunisanju?

 

makonda-tracker