bio je veoma zabrinut

25 godina kasnije otkrivena je jeziva tajna: Najveći zavodnik 90-ih pre smrti na čudan način saznao da mu preti opasnost

0

Mnogo pre nego što je su njegova supruga i on, oboje u tridesetim godinama, stradali na užasan način, mladi plejboj posetio je "čitača sa dlana" koji je rekao da on ima ruku "sina kralja" i rekao mu da mora da bude oprezan.

Kerolin Beset i Džon F. Kenedi Mlađi stradali su posle tri godine braka
Kerolin Beset i Džon F. Kenedi Mlađi stradali su posle tri godine brakafoto: PATRICK SICCOLI / Sipa Press / Profimedia

Šesnaestog dana jula obeleženo je 25 godina od smrti Džona F. Kenedija Mlađeg, sina nekadašnjeg američkog predsednika Džona F. Kenedija i njegove supruge Žakline Džeki Kenedi.


Poznati advokat i jedan od najpopularnijih američkih plejboja osamdesetih i devedesetih stradao je u avionskoj nesreći sa svojom suprugom Kerolin Beset, u 39. godini.


Kako se sada navodi u njegovoj novoj biografiji, senka smrti dugo je bila nadvijena nad mladim pravnikom, koji je 15 godina pre tragedije tokom posete Indiji čuo zastrašujuće predskazanje.

Knjiga nazvana "Dž.F.K. Mlađi: Intimna oralna biografija" otkriva da je Kenedijev prijatelj Narenda Tanedž autorkama Liz Meknil i Rouzmeri Terencio ispričao zanimljive detalje njegove posete Indiji 1983.

 

Džon F. Kenedi Mlađi bio je glavna zvezda tabloida u prvoj polovinji 90-ih
Džon F. Kenedi Mlađi bio je glavna zvezda tabloida u prvoj polovinji 90-ihfoto: EPA PHOTO ANSA FILES/MASSIMO CAPODANNO/STF/pal-fob

Nakon što je diplomirao na uglednom Univerzitetu Braun, sin bivšeg predsednika Amerike otišao je kog čoveka koji je u to vreme cenjen zbog svoje veštine "čitanja iz dlana". Tada je upozoren da uvek mora da bude na oprezu jer ga čeka rizik.


Pitao ga je hoće li biti zdrav u životu, a on mu je odgovorio da njegovom zdravlju ne preti ništa ozbiljno, ali da mora da se čuva – otkrio je Narendra.


Rekao je: "Blagosloven si zdravljem, ali uvek moraš da se paziš" – prisetio se Kenedijev prijatelj i dodao ga je advokat pitao na koji način. – Odgovorio mu je: "Vidiš, imaš dug život, ali postoji rizik. Moraš da se čuvaš".

 

Džon F. Kenedi Mlađi i Kerolin Beset bili su najpopularniji par početkom devedesetih
Džon F. Kenedi Mlađi i Kerolin Beset bili su najpopularniji par početkom devedesetihfoto: EPA PHOTO/DPA/ANSA/FILIPPO MONTEFORTE/MPC

Kako je Narendra istakao, Kenedi Mlađi se često vraćao na taj trenutak i pitao se šta je značilo ovo upozorenje, a pomenuti "prorok" mu je rekao da "nije njegova sudbina da ima normalan život".


Navodno pomenuti Indijac nije imao predstavu ko je mladić pred njim, ali je insistirao da mu Narendra to kaže jer je shvatio da "nije u pitanju običan čovek" i da je u njegovom dlanu video da bi "morao da bude sin kralja", prenosi Daily Mail.

Otkrio je i da je Džon Kenedi bio veoma zabrinut zbog toga što je čuo i da se sutradan vratio sam kod misterioznog čoveka i proveo s njim dva-tri sata.

 

Kerolin Beset i Džon F. Kenedi Mlađi stradali su posle tri godine braka
Kerolin Beset i Džon F. Kenedi Mlađi stradali su posle tri godine brakafoto: EPA PHOTO FILES/MANNY CENETA/mc/eh

Smrt Džona Kenedija Mlađeg i Kerolin Beset


Tri godine nakon što su Kerolin Beset i Džon F. Kenedi Mlađi venčali, par je 16. jula 1999. sa Kerolininom sestrom Loren Beset odleteo privatnim avionom kako bi prisustvovao svadbi Rorija Kenedija.


Džon je upravljao letelicom koju je kupio nekoliko meseci ranije, dok su Loren i Kerolin sedele iza njega. Navodno je on smatrao da mu kopilot nije potreban, a avion je uskoro, zbog komplikacija s motorom, pao u more.


Pet dana kasnije, njihova tela su pronađena na dnu okeana.


Sprovedena je obdukcija, koja nije pokazala da je bilo ko od putnika imao tragove droge ili akohola u organizmu.

 


Do danas je, međutim, ostala misterija zbog čega su Kenedijevi usred noći krenuli na put, kao i zašto je Džon, koji je nedugo pre toga povredio nogu i nije imao veliko iskustvo u pilotiranju, odlučio da sam upravlja avionom.


U trenutku smrti, Kenedi je imao 38 godina, a Kerolin samo 33.

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Isplivala tajna dokumenta: Ko je zapravo ubio Kenedija?

 

makonda-tracker