emotivan prizor

Objavljen do sada neviđeni portret porodice Karađorđević: 3 generacije srpske kraljevske porodice na jednom mestu

0

Bivši jugoslovenski prestolonaslednik Aleksandar Karađorđević objavio najnoviji porodični portret na svoj 79. rođendan

Karađorđevići su oduševili sve novimporodičnim portretom
Karađorđevići su oduševili sve novimporodičnim portretomfoto: Nemanja Nikolić

Nekadašnji jugoslovenski prestolonaslednik Aleksandar Karađorđević danas proslavlja svoj 79. rođendan.

 

"Pater familias" kuće Karađorđevića poznat je kao neko ko svoje naslednike voli da okuplja na jednom mestu, a neretko se svojom decom i unucima pohvali i u javnosti.

 

Svojom najnovijom objavom na društvenoj mreži Fejsbuk Prestolonaslednik Aleksandar pokazao je kako to izgleda kada tri generacije poziraju za porodični portret.

Ovakvi portreti uobičajeni su za kraljevske porodice i deo su tradicije vekovima unazad, a fotografija na kojoj prestolonaslednik pozira sa  unukom i sinom raznežila je sve.

 

U emotivnom opisu ispod objave on se na dirljiv način osvrnuo na odnos koji ima sa svojim potomcima i istakao koliko je samo ponosan na njih.

 

 

– Svaki rođendan je prilika da se osvrnemo iza sebe i pogledamo u dela kojima je naš život ispunjen. Vremena teških odluka, puna izazova su iza nas. Verujem da budućnost takođe nosi svoje breme i strepnju, ali ono što sam kao starešina Kraljevskog doma dočekao, niko od ranijih generacija Karađorđevića u direktnoj naslednoj liniji nije, i to donosi nadu i veru. Pored oca, u istom Domu, u svojoj Otadžbini, žive sin i unuk. To je veliki zalog za svetliju budućnost i osnov nadanja svake porodice. Srećan sam što je budućnost Karađorđevog doma sigurna u mojim naslednicima, Princu Nasledniku Filipu i Princu Stefanu, jer u njima teku snaga i odlučnost naših predaka – napisao je Aleksandar Karađorđević portreta.

 

U mojim naslednicima, Prinčevima Filipu i Stefanu, vidim ljubav prema našoj zemlji koju su gajili i naši preci, vidim odlučnost, pravdoljubivost, velikodušnost i nepokornost. To jesu osobine koje karakterišu naše pretke, a koje su moje naslednike opredelile da budu u službi i na korist našem narodu. Kao starešina Kraljevskog doma, kao otac i deda, molim se Gospodu da im u tome pomogne. A naravno, imaće i moju podršku i vođenje na tom putu, na kome zajednički nastavljamo da sledimo zaveštanje naših predaka – dodao je on.

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Princ Vilijam sasvim drugačije shvata vladavinu

 

makonda-tracker