istorijski susret

"PONEO SE NEPRIMERENO I NEUMESNO!": Stjepan Hauser serenadirao Selin Dion na koncertu u Vegasu, a svi komentarišu jedno

1

Svetski poznata pevačica Selin Dion posetila je koncert Stjepana Hausera u Las Vegasu.

Stjepan Hauser oduševio je Selin Dion
Stjepan Hauser oduševio je Selin Dionfoto: Zorana Jevtić

Poznati virtuoz na violončelu Stjepan Hauser nedavno je održao nezaboravan koncert u Las Vegasu, koji će ostati upamćen po jedinstvenom trenutku obeleženom posetom jedne svetske zvezde.

 

Na njegovo veliko oduševljenje među prisutnima u publici bila je – ni manje ni više – planetarno popularna kanadska pevačica Selin Dion.

 

Kada je shvatio da je ikona pop muzike prisutna Stjepan je odlučio da u njenu čast odsvira nešto posebno – Selininu legendarnu pesmu i temu iz filma "Titanik", "My Heart Will Go On".

 

Dirljivi gest muzičara oduševio je prisutne, ali ono što je usledilo nakon toga mnogi su okarakterisali kao "glup" i "neprimeren" potez Hausera.

 

Nekadašnji član instrumentalnog dvojca "2CELLOS" otcepio se od kolege Luke Šulića, te već neko vreme uspešno gradi samostalnu karijeru.

 

Hauser, inače bivši izabranik pevačice Jelene Rozge, svojim nestvarnim talentom oduševljava publiku, koja iz dana u dan sve više raste, a arene širom sveta dupke su pune kada on nastupa.

 

Veliki zavodnik i majstor na violončelu sada je dobio možda i najveću potvrdu uspeha u dosadašnjoj karijeri – slavna Selin Dion prisustvovala je njegovom nedavnom koncertu u Las Vegasu

 

 

Čim ju je primetio Stjepan je na sebi svojstven način izveo njen najveći hit "My heart will go on", a publika na čelu sa Dionovom pala je u trans.

 

Selin Dion bila je očarana ovim gestom i u znak poštovanja prema Hauseru ustala je i pridružila se ostatku arene u dugotrajnom aplauzu. Međutim, tada je shvatila da čitava sala zapravo aplaudira i njoj, a ne samo Hauseru.

 

U tom emotivnom trenutku Stjepan je pozvao Kanađanku da mu se pridruži na bini kako bi još jednom, ovoga puta zajedničkim snagama, izveli njenu hitičnu numeru. 

 

 

Imam san. Moj najveći san je nastupiti sa vama – obratio joj se on, ali ni to nije nateralo Selin da istupi na scenu.

 

Ovaj Hauserov potez mnogi su okarakterisali kao "suvišan" i "neumesan" i to iz sledećeg razloga. Naime, pre nešto više od godinu dana javnost je rastužila vest o dijagnozi od koje Dionova pati – u pitanju je "sindrom ukočene osobe".

 

Naime, bolest koja rapidno napreduje manifestuje se kroz grčenje svih mišića u telu, što nepovoljno utiče na pevačicinu mogućnost da koristi najraskošniji instrument kojim raspolaže – svoj glas.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by HAUSER (@hausercello)

 

Kako je Selin ljubazno odbila ovu iskrenu i dobronamernu ponudu, Hauser je istakao duboku zahvalnost Selin što je prisustvovala njegovom koncertu i što je doživela njegov muzički pozdrav kao poseban trenutak.

 

Nakon koncerta dvoje nadarenih i svetski priznatih muzičara upoznali su se u bekstejdžu, a njihovo druženje zabeleženo je i fotkom i videom, koje je Stjepan podelio na društvenoj mreži Instagram uz jaku poruku.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by HAUSER (@hausercello)

 

– Mi smo jedan drugome najveći fanovi! Strpljivo čekam naš duet i znam da će se ona vratiti na scenu jača nego ikada, jer postoji samo jedna Selin! – napisao je on ispod objave.

 

Njegov gest bio je iskreni izraz poštovanja prema jednoj od najvećih pevačica današnjice čiji su hitovi obeležili muzičku scenu decenijama unazad, a ovaj susret ostaće zapisan kao jedan od značajnijih u muzičarevoj karijeri.

 

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Koncert Marije Šerifović

 

 

makonda-tracker