zanimljiva priča

Sve vreme je sedela pored nje na otvorenom — i NOSILA MASKU! Društvene mreže bruje o carici Masako i kraljici Kamili

0

Car Naruhito i carica Masako posetili su britansku kraljevsku porodicu, a jedan detalj je svima zapao za oko.

Kraljica Kamila i carica Masako od Japana
Kraljica Kamila i carica Masako od Japanafoto: Iasbel Infantes-Reuters/POOL supplied by Splash News / SplashNews.com / Splash / Profimedia

Carica Masako od Japana izazvala je burne reakcije korisnika društveih mreža, nakon što se provozala kočijom sa kraljicom Kamilom.

 

Naime, carica Masako i car Naruhito od Japana trenutno su u trodnevnoj zvaničnoj poseti kraljevskom Londonu, a nakon ceremonije dočeka, otputovali su u Bakingemsku palatu na privatni ručak.

 

Kraljica Kamila dočekala je Masako od Japana i obe su bile obučene u stajliš, ali klasičnu varijantu belih kompleta, a carica je imala jedan detalj koji je mnoge zbunio.

Naime, ona je nosila masku, zapravo, stavivši je tek kada je krenula u vožnju s kraljicom. 

 

Mnoge je interesovalo zbog čega je tako postupila i kakve to ime veze s vožnjom sa kraljicom Kamilom.

 

 

Dok je nošenje maski bilo neizostavno tokom pika pandemije virusa korona, one su sve ređe u upotrebi u mnogim zemljama. Ipak, postoji razlog zbog kog je carica Masako nosila masku, a ima veze sa njenim zdravljem.

 

Reč je o tome da carica ima hroničnu alergiju na konjsku dlaku, a vožnjom u kočiji je bila izložena ovim životinjama. Dakle, na ovaj način je samo sebe zaštitila od reakcije i neprijatnosti.

 

 

Sa banketa u Bakingemskoj palati odsustvovala je samo princeza Ana, koja je imala povredu u nedelju, a njeno stanje sada je stabilno.

 

Poslednja u nizu obavezi japanskog carskog para jeste odlazak u Kapelu svetog Džordža u Vindzoru, kako bi posetili grob pokojne kraljice Elizabete II.

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

Bonus video

Evakuacija u Japanu

 

makonda-tracker