ponovo?!

Nakon žestoke kritike usledilo HITNO SAOPŠTENJE: Megan Markl ponovo u centru SKANDALA svetskih razmera

0

Činilo se da je Meganino putovanje u Nigeriju prošlo sjajno, a onda su se čuli komentari i svi su ostali zaprepašćeni 

foto: Nancy Rivera / SplashNews.com / Splash / Profimedia
foto: Nancy Rivera / SplashNews.com / Splash / Profimedia

Prva dama Nigerije, senator Oluremi Tinubu, dospela je na naslovne strane nakon Meganine posete kada se pojavio video snimak na kome ona govori o izazovima sa kojima se suočava nigerijska omladina.

 

Sve se odigralo na događaju koji je upriličen povodom proslave prve godine od kako je njen suprug Bol Ahmed Tinubua na mestu predsednika te države.

 

- Ne održavamo Met Gala... Mi ne prihvatamo golotinju u našoj kulturi - delimično je rekla prva dama Tinubu tokom svog govora, pa je dodala:

- Uopšte nije lepo... Oni oponašaju i pokušavaju da se ugledaju na filmske zvezde iz Amerike. Ne znaju odakle dolaze. Zašto je Megan došla ovamo da traži Afriku? To je nešto što moramo da ponesemo iz kuće, da znamo ko smo.

 

Kako je objasnila kancelarija prve dame, Tinubuova referenca na vojvotkinju od Saseksa odnosila se na njeno putovanje da razume svoj identitet i odakle je došla nakon što je Megan saznala da je nigerijskog porekla.

 

- Htela je da kaže da Megan ceni nas kao ljude i da zbog toga dolazi ovamo. Ni u jednom trenutku nije rekla ništa o Meganinom oblačenju - saopštila je kancelarija prve dame.

Pojašnjenje je usledilo nakon netačnih izveštaja različitih medija, koji su sugerisali da je govor direktno kritikovao garderobu vojvotkinje od Saseksa na turneji.

 

Megan i princ Hari posetili su Nigeriju na poziv načelnika štaba odbrane, najvišeg vojnog zvaničnika zemlje, od 10. do 12. maja. Vojvoda i vojvotkinja od Saseksa nisu se javno sastali sa predsednikom Nigerije ili njegovom suprugom tokom njihovog putovanja.

 

Prva dama Nigerije održala je svoj govor 25. maja na događaju pod nazivom "Slavimo ženu" u Abudži, izvestio je Arise Nevs. Tinubu je tada naglasila važnost postavljanja pozitivnog primera za generacije koje dolaze i aludirala je na to da je Megan posetila Nigeriju kako bi se ponovo povezala sa svojim korenima.

 

MEGAN I HARI SU IŠLI U NIGERIJU I BILI SU JAKO LEPO DOČEKANI
MEGAN I HARI SU IŠLI U NIGERIJU I BILI SU JAKO LEPO DOČEKANIfoto: EPA-EFE/AFOLABI SOTUNDE

Vojvotkinja od Saseksa rekla je 2022. da je saznala da je 43% Nigerijka kroz genealoški test i govorila o osećaju povezanosti sa zemljom tokom svog putovanja sa Harijem.


Par je otputovao u inostranstvo kako bi zastupao inicijative za mentalno zdravlje mladih Arčevel fondacije i promovisao Harijeve igre Invictus, kojima se Nigerija prvi put pridružila 2023. godine.

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

Bonus video:

Zašto je BBC povukao podkast o Megan i Hariju?

 

makonda-tracker