iskreno do kraja

"To je bila katastrofa": Kraljevski fotograf ogolio ISTINU o venčanju Harija i Megan I sigurno je - NEĆE IM SE DOPASTI

0

Bilo je to najveće razočarenje u njegovoj karijeri dugoj 40 godina 

foto: EPA-EFE/NIGEL RODDIS
foto: EPA-EFE/NIGEL RODDIS

Fotoreporter Artur Edvards prati britansku kraljevsku porodicu od 1977. godine. On je bio na svim njihovim važnim događajima uključujući i venčanje princa Harija i Megan Markl za koje tvrdi da je bilo potpuna katastrofa.


Obavljanje posla fotoreportera nikada nije bilo lako, naročito ako vam je zadatak da u pravom svetlu prikažete nikog drugog do kraljevsku porodicu.

 

Upravo zbog toga je odlučio da podeli razočaranja koja je doživeo tokom venčanja princa Harija i Megan Markl pre šest godina.

U razgovoru za engleski list „San“ Edvards se požalio na tadašnje odnose princa Harija prema fotoreporterima.

 

- Dan je bio jadan. Mogu vam sada reći - to je bio najgori kraljevski angažman koji sam ikada imao i najgore kraljevsko venčanje koje sam ikada pratio - rekao je Edvards.


Fotograf je objasnio da se loše proveo jer je „Hari bio odlučan da drži novine podalje od toga što je više moguće“. On je objasnio da je najveći deo posla morao da radi sa objektivima dugog dometa, dok su fotografi koje je par angažovao bili u prvom redu.

- Sve je urađeno na dugim objektivima. Imao sam objektiv od 800 milimetara koji je fotografisao goste koji dolaze. Ipak, fotografi koje su oni angažovali za posao bili su udaljeni svega nekoliko metara. Bilo je jednostavno beznadežno - požalio se Edvards.


Najiščekivaniji trenutak, uništen


Čak i kada je par napustio crkvu, Edvards nije mogao da radi svoj posao.

 

- A onda je kočija prošla pored mene, a oni su u kočiji pogledali na drugu stranu. Dakle, za mene je to bila katastrofa - jadao se on.

 

VENČANJE HARIJA I MEGAN JE BILO VELIKO RAZOČARANJE ZA FOTOGRAFE
VENČANJE HARIJA I MEGAN JE BILO VELIKO RAZOČARANJE ZA FOTOGRAFE foto: BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Fotograf veteran i dalje veruje da je sve bilo namerno.

 

- Nisam samo ja. Bila je to cela britanska štampa. Na mnogo načina, prema njima su loše postupali - uveravao je Edvards.

 

U prethodnom ćaskanju za „The Sun“, Edvards je požalio da se Hari odrekao britanskog boravka da bi tražio boravak u Sjedinjenim Državama.

 

- Prilično sam tužan zbog toga. Ali izgleda neizbežno. Njegovo dvoje dece su Amerikanci, žena mu je Amerikanka, on živi tamo, ali to je tako tužno - priznao je fotograf.

HARI I MEGAN SU IGNORISALI KRALJEVSKE FOTOGRAFE
HARI I MEGAN SU IGNORISALI KRALJEVSKE FOTOGRAFEfoto: EPA-EFE/NEIL HALL

Čak je požalio što više neće imati priliku da radi sa Harijem.

 

- Voleo sam da radim sa njim. Mislio sam da je neko zaista poseban - primetio je tada Edvards.

 

Hari i britanska štampa


Loš odnos vojvode od Saseksa sa britanskom štampom datira još od 1997. godine, nakon smrti njegove majke, princeze Dajane. U Netfliks dokumentarcu, „Hari i Megan“, princ je osudio „nesvesnu pristrasnost“ u štampi u vezi sa izveštavanjem u Bakingemskoj palati.

 

On je osudio da ne samo da su iz Palate curele informacije, već i da su novinari podmetali priče.

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

Bonus video:

Stručnjak za govor tela o Megan i Hariju

 

makonda-tracker