misteriozna porodica

Na "čuvenoj fotografiji majke Monike Beluči" – NIJE MAJKA MONIKE BELUČI: Ovo je istina o roditeljima italijanske glumice

0

Mediji često prenose pisanja s društvenih mreža da je italijanska filmska diva nasledila lepotu od svoje majke, uz crno-belu fotografiju krupnooke lepotice koja nije majka Monike Beluči, a otkrili smo i ko je ona i ko su, zapravo, roditelji italijanskog čuda

Monika Beluči jedna je od najlepših žena planete proteklih decenija
Monika Beluči jedna je od najlepših žena planete proteklih decenijafoto: EPA-EFE/ETTORE FERRARI

Početkom šezdesetih, Brunela Briganti, italijanska domaćica koja se amaterski i s velikom strašću bavila slikanjem, živela je u Umbriji sa svojim suprugom Paskvaleom Belučijem.


Kako se pisalo pre nekoliko godina, iako glumica to nikada nije potvrila, par je maštao o potomstvu, kada je Brunela od lekara čula da – ne može da ima decu.


Brunela je navodno odbila to da prihvati i sa suprugom je nastavila da pokušava da postane majka, što joj je i uspelo 30. sepembra 1964, kada je u naselju Čita di Kastelo na svet donela Moniku Anu Mariju Beluči, svoje prvo i jedino dete.

Iako su Belučijevi dobili samo jedno dete, Monika je odrastala okružena brojnim članovima šire porodice.

 


Imala sam veoma srećno i normalno detinjstvo, uz svoje roditelje i veliku porodicu – rekla je jednom prilikom Monika i otkrila da danas neguje ogromu ljubav prema nakitu jer je kao dete uživala da posmatra mamu Brunelu i baku kako se doteruju pred izlazak i kao šlag na tortu na kraju stavljale nakit.


Izgledale bi tako ponosno i tako ženstveno dok bi ga stavljale. Od tada znam da je nakit završni sloj koji pojačava lepotu i tako je počela moja ljubavna priča s nakitom – istakla je glumica.

 

Na društvenim mrežama se, inače, često može videti crno-bela fotografija žene prelepih krupnih očiju za koju se tvrdi da je portret Brunele Briganti.

 

 

Zapravo je u pitanju italijanska glumica Izabela Briganti, za koju nije poznato da ima bilo kakve veze s majkom Monike Beluči.


Roditelji Monike Beluči su bili predani katolici, pa je i ona vaspitana u tom duhu i najpre je dobila katoličko obrazovanje, gde je izgradila poštovanje prema tradiciji i hrišćanskim vrednostima.


Već od 13. godine, ćerka Paskvalea Belučija i Brunele Briganti počela je da skreće na sebe pažnju vanserijskom lepotom i počela da dobija prve manekenske angažmane, a njen otac je jednom prilikom pričao da je ona bila toliko lepa da su u jednom restoranu odbili da im naplate ručak.

 

Monika Beluči na crvenom tepihu
Monika Beluči na crvenom tepihufoto: BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Dok je odrastala u božanstvenoj italijanskoj prirodi i uz majku koja je bila umetnička duša, Monika je rano razvila ljubav prema umetnosti, kulturi i lepoti. Iako je studirala pravo na Univerzitetu u Peruđi, bavila se modelingom i vremenom zakoračila u svet filma, u kom je danas jedna od najpoznatijih i najcenjenijih žena svoje generacije.

 

Paskvale i Brunela nikada nisu imali ambicije da uđu u industriju zabave i da budu poznate ličnosti, pa se o njihovim životima nakon što je Monika postala slavna ne zna mnogo. Pretpostavljalo se da su oni nastavili život tiho i mirno u Umbriji i da je Beluči i dalje vodio svoju transportnu kompaniju, a u martu se pojavlia glasina da je preminuo, koja nije potvrđena.

 

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Italijanka posle 53 godine pronašla biološku majku Leposavu u Perlezu

 

makonda-tracker