otvoreno

"Zovem se MIŠA!" Miodrag Dragičević ne krije kako se oseća kada ga nazivaju Tamarinim bratom

0

Miodrag Miša Dragičević podelio je kako se oseća kada ga neko naziva bratom Tamare Dragičević i da li mu to smeta.

Miša Dragičević potiče iz glumačke porodice
Miša Dragičević potiče iz glumačke porodicefoto: Antonio Ahel/ATAImages

Popularni mladi glumac Miodrag Miša Dragičević ostvario se u brojnim pozorišnim, filmskim i televizijskim ostvarenjima, među kojima su "Čizmaši", "Pet", "Južni vetar", "Jutro će promeniti sve" "Pevačica", "Nečista krv"...

 

Već godinama je jedan od najuspešnijih domaćih glumaca mlađe generacije, a ujedno je i rođeni brat čuvene glumice Tamare Dragičević, dok pored nje ima i stariju sestru Mariju.

 

Nikad nisam bio razmažen, mada je postojala idealna podloga za to. Svi su se trudili da mi udovolje, da mi pruže sve što poželim. Imao sam prelepo i bezbrižno detinjstvo. Sestre su me rado čuvale i vodile sa sobom. Bilo je i smešnih situacija, kao kada su njih dve vozile bicikl po Novom Beogradu, a ja i moj najbolji drug Damir pokušavali da ih stignemo na triciklima, jureći „dvesta na sat“ rekao je jednom prilikom Miša za Hello.

Pošto je mlađi od Tamare, često su ga tokom karijere nazivali "Tamarinim bratom".

 

Šta Miša kaže na to što ga zovu "Tamarinim bratom"?

 

 Nije mi to smetalo, ali ni u početku karijere ne bi trebalo da te vezuju sa sestrom glumicom. Ja sam snimio seriju Čizmaši Dragoslava Mihajlovića i od 76 snimajućih dana ja sam imao 75. Nisam se skidao sa RTS-a. Svaki krupni kadar je bio moj. Onda je i posle toga neko Tamarin brat, a nije Miša Dragičević, glumac, ali, nema veze meni to nikada nije smetalo i zašto bi?! Da, jeste, to mi je sestra, glumica je, učim od nje zanat, nešto mi je objašnjavala i spremala me za Fakultet dramskih umetnosti.

 

Miša sa sestrama Tamarom i Marijom
Miša sa sestrama Tamarom i Marijomfoto: Tamara Dragičević Instagram

Ipak, iako mu ne smeta to što ga neretko oslovljavaju kao Tamarinog brata, želi da ga ljudi zovu njegovim imenom i prezimenom.

 

 Jeste mi bilo čudno to moram da kažem kad su me oslovljavali sa Tamarin brat. Pre imena ti neko kaže Tamarin brat. Ne zovem se ja Tamarin brat, Tamarin brat Dragičević. Zovem se Miša Dragičević — ispričao j glumac  u emisiji Divan Šou kod Ivana Gajića na Kurir televiziji.

 

Bonus video

JA SE NE ZOVEM TAMARIN BRAT NEGO MIODRAG! Miša Dragičević otkrio da li mu smeta što ga često povezuju sa sestrom

 

 

makonda-tracker