nije mogla da podnese osudu

Otkrila detalje o zdravlju princeze, pa se UBILA: Kejt je pre 12 godina zadesila tragedija o kojoj se DANAS ponovo priča

0

Danima unazad ne prestaje da se piše zdravstvenom stanju Kejt Midlton, a pokušaj krađe njenog kartona iz bolnice setio je mnoge na događaj iz 2012. 

MEDICINSKA SESTRA SE UBILA PRE 12 GODINA KAD JE OTKRILA PODATKE O ZDRAVLJU KEJT MIDLTON
MEDICINSKA SESTRA SE UBILA PRE 12 GODINA KAD JE OTKRILA PODATKE O ZDRAVLJU KEJT MIDLTON foto: Shutterstock / 360b

Bura u domaćim i stranim medijima o članovima kraljevske porodice, a naročito Kejt Midlton i kralja Čarlsa se ne smiruje. Danima se spekuliše o razlozima nepojavljivanjima lepe princeze od Velsa, a to je dovelo do pojave raznih teorija zavere i plasiranja neproverenih informacija.

 

Najnovije informacije potresle su svet, a reč je bila o tome da su izvesne osobe pokušale da pristupe njenom zdravstvenom kartonu u bolnici u kojoj se lečila.

 

Iako u tome nisu uspeli, digla se poprilična prašina, a ugled bolnice je drastično narušen. Osim toga, mnoge je ovo setilo na jedan tragičan događaj od pre 12 godina zbog kojeg su se Kejt i Vilijam danima osećali loše. 

 

U pitanju je tragedija koja je usledila nakon što je medicinska sestra Džasinta Saldanha iz Indije oduzela je sebi život, samo tri dana nakon što je nasela na "šalu" dvoje australijskih radijskih voditelja koji su se pretvarali da su kraljica Elizabeta i Čarls kako bi saznali informacije o Midlton koja je u to vreme bila hospitalizovana zbog intezivnih jutarnjih mučnina zbog trudnoće.

 

Niko nije ni slutio da će jedan telefonski poziv, koji je bio zamišljen kao šala dovesti do samoubistva sestre koje je obišlo čitav svet.

 

Džasinta je primila poziv i preusmerila ga koleginici koja je  bila svakodnevno sa princezom tokom njenog boravka u bolnici. Ni slutila nije da zapravo ne razgovara sa Elizabetom, nakon čega je njena koleginica otkrila kako se princeza oseća.

 

KEJT JE BILA ŽALOSNA ZBOG TRAGEDIJE, ALI NIJE MOGLA NIŠTA DA UČINI
KEJT JE BILA ŽALOSNA ZBOG TRAGEDIJE, ALI NIJE MOGLA NIŠTA DA UČINI foto: Tim Rooke / Shutterstock Editorial / Profimedia

 

Nakon što se saznalo za skandal, medicinska sestra je bila izložena raznim pritiscima, osudama, pretnjama, s kojima nije mogla da se izbori i odlučila se na suicid.

 

Iako Kejt i Vilijam nisu želeli da je terete osuda javnosti je bila dovoljna da Džasinta digne ruku na sebe. Medicinska sestra koja je radila u noćnim smenama, oduzela je sebi život sedmog decembra 2012. u smeštaju za medicinske radnike. Imala je 46 godina.

 

Saldanha je svojoj koleginici napisala potresne reči, nakon kojih je odlučila da se ubije:

 

- Za sve sam ja kriva i osećam se jako loše zbog ovoga u šta sam vas uplela. Molim vas, prihvatite moje izvinjenje. Ako bih mogla da uradim bilo šta da to popravim, učnila bih to sama, ali sve je u njihovim rukama (uprava bolnice)". Objašnjavajući kako je prevarena, napisala je: "U tom trenutku, sa tim glasom, nisam mogla ni pomislim na bilo što drugo. Za sve sam ja kriva.

 

Drugi mejl poslala je šefici, bilo je jasno koliko joj je bilo teško da se nosi sa svim:

 

- Jako mi je žao što sam narušila bezbednost, spremna sam na svaku kaznu, molim vas, ne smatrajte drugu medicinsku sestru odgovornom za ovo.

 

 

Ova tragedija unesrećila je Kejt i Vilijama koji su od tada bili još odlučniji u borbi za ljudska prava i nameri da se ovo više nikad i nikome ne dogodi.

 

Ipak, najnovije vesti vraćaju sećanje na ovaj tragičan događaj i donekle u svima bude osećaj neprijatnosti i nesigurnosti, ali i strepnje da bi istorija mogla da se ponovi i još jednom nanese bol kraljevskoj porodici. 

 

Bonus video:

Šta se krije iza fotošopirane fotografije Kejt Midlton? 

 

makonda-tracker