preuzela je odgovornost

Kako se Kejt Midlton oseća posle reakcije javnosti na njen portret? Upućeni kažu da je pomoćnicima sve priznala

0

Kensingtonska palata odbija da objavi originalnu neuređenu sliku uprkos pritiscima medija, a izvori kažu da princezi od Velsa nije lako

Kejt MIdlton
Kejt MIdltonfoto: Pool / Zuma Press / Profimedia

Usled velikog medijskog pritiska, princeza od Velsa se oseća „potreseno“, tvrde dobro upućeni izvori.

 

U roku od nekoliko sati nakon što je fotografiju za koju je pozirala sa svojom decom podelila palata na društvenim mrežama, međunarodne agencije za slike počele su da sugerišu da je objavljena fotografija prerađena u fotošopu i povukle je.

 

Naime, fotografija čiji je autor navodno princ Vilijam, prva je fotografija koju je objavila Kensingtonska palata posle Ketrinine operacije u januaru, dok se o zdravstvenom stanju princeze i dalje spekuliše.

 

Tom fotografijom kraljevska porodica je planirala da otkloni glasine koje su lažno kružile o stanju Kejt Midlton, ali postigli su suprotan efekat.

 

Fotografija je privukla je planetarnu pažnju, ne samo teoretičara zavere već i političke javnosti kao i stručnjaka za manipulaciju fotografijama.

 

Kako je javio Times, princeza od Velsa se posle svega ne oseća dobro.


Uznemirana zbog načina na koji je fotografija, naročito jer su upletena njena deca, bila zahvaćena kontroverzama... Potresena princeza je rekla pomoćnicia da želi da se iskupi i preuzme odgovornost za svoju grešku – prenosi ovaj portal.

 

Sporna fotografija Kejt Midlton

 

Bi-Bi-Si tim za proveru činjenica je razgovarao sa profesorom Henijem Faridom, stručnjakom za analizu fotografija, koji je rekao da bi dorada mogla biti „loše urađen fotošop”.

Bi-Bi-Si foto-urednik Fil Kums je identifikovao problem sa rukavom princeze Šarlote, baš kao i problem blizu Luisovih nogu, gde se na površini drvenog poda nalazi nazubljena ivica, što je po njegovom mišljenu dokaz da je fotografija fotošopirana.

 

Takođe, postoji zelena zamućenost oko desnog kolena princeze Šarlot, koja nije u skladu sa sivom kaldrmom u pozadini. Međutim i pored ovoga Kensingtonska palata je saopštila da neće ponovo slati nedorađenu fotografiju Ketrin i njene dece.

 

Šta kaže princeza od Velsa?

 

Kejt Midlton se izvinila i rekla da povremeno dorađuje slike:

 

Princeza od Velsa
Princeza od Velsafoto: BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

- Kao i mnogi drugi fotografi amateri, ponekad eksperimentišem u programima za obradu slika. Želim da uputim izvinjenje zbog zabune koju je izazvala fotografija podeljena juče. Nadam se da je svako ko slavi imao veoma srećan Dan majki, napisala je ona.

 

Princeza je poznata po tome da je strastvena fotografkinja, međutim, iako je Ketrin priznala da povremeno dorađuje slike, nije jasno da li to važi i za prethodne zvanične kraljevske fotografije.

 

Na portretu je prikazana princeza kako sedi, okružena princezom Šarlotom, princom Luisom i princom Džordžom. Bila je to prva zvanična fotografija princeze od Velsa od njene abdominalne operacije pre dva meseca, nakon koje je princeza od Velsa sve vreme bila „van očiju javnosti”.

Fotografija je postavljena uz poruku:

 

Hvala vam na lepim željama i kontinuiranoj podršci u poslednja dva meseca. Srećan Dan majki. 

 

Jedina prethodna fotografija princeze od njene operacije bio je snimak paparaca, koji britanske novinske organizacije nisu koristile zbog zabrinutosti zbog kršenja privatnosti.

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO:

NIJE SAMO HALJINA KEJT MIDLTON NA VIMBLDONU KOJU JE KREIRALA SRPSKA DIZAJNERKA OČARALA SVE Imamo još jedan modni uspeh u svetu!

 

makonda-tracker