to je kraj!

Mislio je da može da ima "I JARE I PARE": Sud doneo TEŠKU PRESUDU, princ Hari na mukama, nikad više ništa neće biti isto

1

Nakon što je napustio kraljevske dužnosti, Hariju su ukinuta brojna prava, pa se odlučio da tuži britansku vladu 

HARI IZGUBIO BITKU NA SUDU
HARI IZGUBIO BITKU NA SUDU foto: EPA / ANDY RAIN

Princ Hari i njegova supruga Megan Markl su se odrekli svojih kraljevskih titula i dužnosti i počeli su potpuno novi život daleko od Britanije. Ipak, Hari je smatrao da mu sleduju ipak neke privilegije, pa se odlučio da povede sudski spor protiv britanske vlade

 

Presudom je odlučeno da on nema pravo na posebnu vrstu zaštite, koja pripada članovima kraljevske porodice, jer on više ne postupa po pravilima kraljevskog života i ne obavlja svoje dužnosti.

 

Hari je pokrenuo sudski postupak protiv Ministarstva unutrašnjih poslova nakon što je u februaru 2020. odlučeno da mu više neće biti davna zaštita kada je u zemlji.

Tokom saslušanja u decembru, Harijevi advokati su tvrdili da je odluka značila da je on "izdvojen" i tretiran "manje važno", izvestila je britanska novinska agencija PA Media.

 

Ali sud je presudio da je odluka opravdana i da "nije poremećena proceduralnim nepravednošću".

 

Vojvoda od Saseksa će se žaliti, rekao je njegov portparol.

 

HARI NEĆE IMATI POLICIJSKU ZAŠTITU DOK JE U BRITANIJI
HARI NEĆE IMATI POLICIJSKU ZAŠTITU DOK JE U BRITANIJI foto: EPA / NEIL HALL

 

- Vojvoda ne traži preferencijalni tretman, već pravičnu i zakonitu primenu sopstvenih pravila RAVEC-a, koja bi mu pružala zaštitu u skladu sa politikom RAVEC-a - rekao je portparol za CNN, pozivajući se na telo koje organizuje obezbeđenje kraljevske porodice.

 

Nakon presude, portparol Ministarstva unutrašnjih poslova rekao je CNN-u:

 

- Drago nam je što je Sud odlučio u korist stava Vlade u ovom slučaju i pažljivo razmatramo naše naredne korake. Bilo bi neprikladno dalje komentarisati. Sistem zaštite britanske vlade je rigorozan i proporcionalan. Naša je dugogodišnja politika da ne pružamo detaljne informacije o tim aranžmanima, jer bi to moglo ugroziti njihov integritet i uticati na bezbednost pojedinaca.

 

Bonus video:

Novinarka o princu Hariju 

 

makonda-tracker