sjajna umetnica

Ne krije da joj je ponekad ŽAO: Zbog čega Ane Sofrenović nema u domaćim serijama?

0

Mada je svojevremeno važila za jednu od najpopularnijih domaćih glumica, Ana Sofrenović iskreno otkriva zbog čega je nema u ovoj sferi glume sada.

Ana Sofrenović ostvarila se na mnogim poljima umetnosti
Ana Sofrenović ostvarila se na mnogim poljima umetnostifoto: Zorana Jevtić

Jedna od najistaknutijih umetnica u dramskom svetu, ali i svetu muzike, svakako je Ana Sofrenović.

 

Ana je bila među predstavnicima glumaca koji su stvarali na prelasku između dva veka, a ima i velikih uspeha na polju muzike.

 

Kako je otkrila, posle filma "Kaži zašto me ostavi" krenula je da se bavi i muzikom, a iza nje su sjajne uloge sa najznačajnijim srpskim glumcima i u filmovima koji su ostavili traga u domaćoj kinematografiji.

 

Uz to, Ana je i živela dugo godina u braku s glumcem Draganom Mićanovićem, koji se na male ekrane vraća ulogom Zorana Đinđića u seriji "Sablja".

 

Premda je radila i stvarala i izvan granica Srbije, Ana i sama ističe da ju je najviše bilo u filmovima, manje u pozorištu, a u serijama je nema.

S obzirom na to da je danas ta sfera veoma razvijena kod nas i da svake godine možemo da gledamo nove i kvalitetne serije, mnogi se pitaju zbog čega Ane nema u njima.

 

Ona je jednom prilikom u intervjuu za Kurir govorila o tome.

 

Dosta sam putovala, a potom se okrenula pedagoškom radu. Desetak godina nisam prisutna u tim krugovima, pa me manje i zovu. Bila sam na nekoliko kastinga i igrala uglavnom u koprodukcijama. Ali, mene i nije tako lako kastovati. Lice me još služi za neke mlađe uloge, a možda će mi se neke nove tek desiti. Kada sam tokom devedesetih najviše snimala, uvek sam dobijala određeni tip uloga jer me specifično lice za naše podneblje, kao i moj habitus, uslovljavaju. Ipak, pisci pišu sve različitije scenarije, pa može da bude iznenađenja.

 

Ana ne krije da joj je ponekad žao što ne glumi u serijama
Ana ne krije da joj je ponekad žao što ne glumi u serijamafoto: Dragan Kadić

Na pitanje da li ima nekih želja kada je ovo područje u pitanju, imala je pohvala, ali i istakla da joj ponekad bude žao što nije deo te priče.

 

O našim serijama znam preko kolega koji svoj rad promovišu na socijalnim mrežama. Kvalitet se podiže i to mi je najdraže. A, kada je reč o meni, pa naići će nešto. Mora da se poklope stvari. Ponekad mi bude žao što nisam deo te priče, ali morala bih da imam malo drugačiju karijeru. Kad se jednom izmakneš, nekako te i zaobilaze kasnije.

 

Bonus video

BIKOVIĆ JE IZBAČEN IZ SERIJE IZ OVA DVA RAZLOGA! Glumac iz Njujorka: Čudi me da je uopšte i dobio ulogu u takvom projektu!

 

makonda-tracker