OBAVIJENO VELOM TAJNE

Pričalo se da je nakon operacije BILA U KOMI: Oglasila se palata nakon strašnih vesti o Kejt Midlton - ovo je ISTINA

0

Operacija princeze od Velsa izazvala je veliko interesovanje širom sveta, a to što se krije problem zbog kojeg je morala "pod nož" podstiče tračeve i neistinite informacije 

MEDIJIMA KOLAJU LAŽNE VESTI O ZDRAVSTVENOM STANJU KEJT MIDLTON
MEDIJIMA KOLAJU LAŽNE VESTI O ZDRAVSTVENOM STANJU KEJT MIDLTON foto: I-Images / Zuma Press / Profimedia

Princeza od Velsa, Kejt Midlton, se trenutno oporavlja kod kuće nakon operacije abdomena koja je urađena prošlog meseca. Ona je stigla u svoj dom gde vreme provodi sa svojim najdražima i, prema pisanju britanskih medija, uspešno se oporavlja.

 

Novinarka Konča Kaljeha lažno je tvrdila u popularnom španskom informativnom programu Fiesta da je princeza Kejt (42) u komi zbog komplikacija, piše Tajms.

 

- Lekari su u tom trenutku morali da donesu drastične odluke zbog komplikacija koje su nastale. Odlučeno je da je stave u indukovanu komu. Morali su da je intubiraju. Bilo je ozbiljnih komplikacija koje nisu očekivali jer je operacija prošla dobro, ali postoperativni period nije prošao tako dobro - rekla je ona.

 

 

Kaleja je izvestila da je Kejtin život bio u "velikoj opasnosti" nakon operacije i da je "praktično cela bolnica" postavljena u kraljevskom domu za proces oporavka. Drugi španski mediji takođe su preuzeli izveštaj.

 

Međutim, izvor iz palate je oštro demantovao te tvrdnje, prenosi People.

 

- To je potpuna besmislica. Ta novinarka nije pokušala da proveri bilo šta što je rekla sa bilo kim iz porodice. To je u osnovi, potpuno izmišljeno, i ja ću ovde koristiti ljubazan engleski: to apsolutno nije slučaj - rekao je za Tajms izvor iz palate.

 

Kensingtonska palata je 17. januara objavila da je princeza od Velsa prethodnog dana bila podvrgnuta „planiranoj operaciji abdomena” u Londonskoj klinici. Iako je njena dijagnoza držana u tajnosti, poznato je da nije rak.

 

KEJT SE OPORAVLJA NAKON OPERACIJE
KEJT SE OPORAVLJA NAKON OPERACIJEfoto: EPA-EFE/ANDY RAIN

 

Palata je dodala da je operacija bila "uspešna", ali da bi njen oporavak zahtevao da ostane u bolnici do dve nedelje. Posle 13 dana na londonskoj klinici, princeza Kejt se u ponedeljak vratila kući u Vindzor, gde će nastaviti oporavak. Očekuje se da će se ona vratiti na kraljevsku dužnost tek posle Uskrsa, saopštila je palata.

 

- Princeza od Velsa ceni interesovanje koje će ova izjava izazvati. Ona se nada da će javnost razumeti njenu želju da zadrži što je moguće više normalnosti za svoju decu; i njenu želju da njeni lični medicinski podaci ostanu privatni - navodi se u Kensingtonskoj palati i dodaje:

 

- Kensingtonska palata će, stoga, pružati informacije o napretku Njenog Kraljevskog Visočanstva samo kada postoje značajne nove informacije koje treba podeliti.

 

KRALJ ČARLS JE USPEŠNO OPERISAO PROSTATU
KRALJ ČARLS JE USPEŠNO OPERISAO PROSTATU foto: PA Images / Alamy / Alamy / Profimedia

 

Princ Vilijam odložio je sve kraljevske dužnosti kako bi pomogao svojoj porodici tokom oporavka svoje supruge.

 

Čarls je 29. januara uhvaćen na fotografijama kako izlazi iz bolnice kroz glavni ulaz nakon otpuštanja, dok je Kejt, u skladu sa svojom željom za privatnošću, diskretno otišla.

 

Bonus video:

Problemi Kejt Midlton sa malim princom Lujom

 

makonda-tracker